ЕРДОГАНОВА СУРОВА ПРЕТЊА ГРЧKОЈ! Сви који нам се супроставе ПЛАТИЋЕ, А МИ ЋЕМО ОСТВАРИТИ НАШЕ НАМЕРЕ ПО СВАKУ ЦЕНУ

ERDOGANOVA SUROVA PRETNJA GRČKOJ! Svi koji nam se suprostave PLATIĆE, A MI ĆEMO OSTVARITI NAŠE NAMERE PO SVAKU CENU

26 avgusta 2020

Turski predsednik opet preti!

Turska je spremna da na sve moguće načine, uključujući i vojnim putem, štiti svoje interese na Sredozemnom, Egejskom i Crnom moru, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.– Turska će dobiti ono što joj pripada na Crnom, Egejskom i Sredozemnom moru. Za to smo spremni da učinimo ono što je potrebno na političkom, ekonomskom i vojnom planu. Pozivamo naše partnere da ne čine pogrešne korake koji će ih uništiti. Turska nije zemlja čije se strpljenje, mogućnosti i odlučnost mogu beskrajno testirati. Želim da svi to shvate – rekao je Erdogan govoreći u provinciji Muš na istoku Turske.

On je zapretio da će oni koji budu išli protiv Turske, koja sprovodi seizmička istraživanja na spornom području kontinentalnog praga u Istočnom Mediteranu, platiti veliku cenu.

– Ako smo rekli da ćemo učiniti, onda ćemo učiniti po svaku cenu. Ko god želi da nam se suprotstavi, uprkos ceni koja će morati da se plati, neka ga. Ili neka nam se skloni s puta, sami ćemo izaći na kraj sa našim poslovima – dodao je turski predsednik.

Poslednjih nedelja došlo je do oštrog pogoršanja odnosa između Grčke i Turske nakon što je turski brod „Oruč reis“ započeo seizmička istraživanja na Istočnom Sredozemlju, području koje Grčka smatra svojom isključivom ekonomskom zonom. Grčke oružane snage dovedene su u stanje povećane borbene gotovosti.

KOMENTARI3 komentara

  1. Grabulja says:

    ...a Dacic ima opet da mu peva pesmu Aga Osman! More sikter oboje.

  2. Archelay says:

    Sad Stoltenberg je u dilemi kome da pruzi ruku.Sa Grckom-lako ce jer se radi o protokolarnim clanom.Ali sa Turskom svaka ideja bi bila pogubna jer,stanje sa njenom clanstvu visi na konac sto podrazumeva bez Turske,nema vise Nato-a.Najbolje resenje bi bilo da se okane Turskom a da se ekonomskom programu dotiraju Grcku jer i onako vec nepunih dva veka se primenuje taj sistem.

  3. Crni Đorđ - Kara George Petrović says:

    Ergodan Jedogovan, pa zar tako Grčkoj? Jednoj mirnodopskoj hrišćanskoj zmelji? To neće proći ni kod Alaha, jer jedan je Bog i on je poslao Hrista, prvog i poslednjeg poslanika za spasenje sveg čovečanstva, hrišćani će naslediti sav svet druže Gane bićeš nam vazal ako te Bog ostavi u životu, ili se već sam pokaješ i obratiš ka Hristu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *