ЕРДОГАНУ ДОЗЛОГРДИЛО – ОБЈАВИО РАТ АМЕРИКАНЦИМА У СИРИЈИ: Стигло наређење! Турска војска је кренула у општи напад!

ERDOGANU DOZLOGRDILO – OBJAVIO RAT AMERIKANCIMA U SIRIJI: Stiglo naređenje! Turska vojska je krenula u opšti napad!

4 avgusta 2019

Turska vojska je u subotu izvela napad kojim je ciljala veliki grad Nusajbin u severoistočnom delu Sirije.

Prema izveštajima iz severoistočne Sirije, turska vojska je granatirala Nusajbin u provinciji Al-Hasaka nakon što su tvrdili da je projektil lansiran sa teritorije pod kontrolom Kurda i američkih trupa. Nema izveštaja o žrtvama.Turske oružane snage postale su agresivnije na severoistoku Sirije od propasti pregovora o njihovoj sigurnoj zoni sa američkom koalicijom. Turska tvrdi da će pokrenuti operaciju na severu Sirije kako bi očistila teroriste sa njihove granice.

Teroristi koje Ankara spominje su pripadnici Jedinica narodne zaštite (YPG) i Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

Ankara tvrdi da su obe ove grupe koje predvode Kurdi izvedene iz zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK), grupe koja je bila u ratu s oružanim snagama Turske većim delom druge polovine 20. veka.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad2 says:

    turcima je bolje da požure inače će ih amerikanci tako zavrnuti da će biti smešno.Milim da je edrogan u teškoj situaciji da donese odluke ali nijedna nije dobra.Ako ne znsš koja je dobra odluka, donesi onda onu koja ja nejmanje loša i rešava bar jedan problem tako ej govorio ...ne znam koji mudrac :) a najveći problem koji najviše preti turskoj je secesija kurdistana pod patronatom američkih "privatnih" armija i "humanitarnih" donacija.Da sam na mestu edrogana pocepo bi ih ko svinja džak i to ODMA jer kada narastu biće to propast turske.Meverovatno je da u turskoj postoje još uvek krugovi koju su za saradnju sa USA i to dosta uticajni krugovi.Na čemu oni misle da saradjuju sa USA ,na pogrebu turske države i armije, na ekonomskoj porpasti sopstvenog naroda, nije mi jasno da oni ne vide da su upravo to posledice saradnje turske sa USA, to im se sprema iz vašingtona i to će im biti ako se ne bore za sopstvenu slobodu i prava.

  2. milorad2 says:

    p.s ovo šti su kao "bomardovali" i "napali" amerikance je bila art. vežba NIŠTA posebno, turci se i dalje NE USUDJUJU da pipnu amerikance taman posla da ih bombarduju:)

  3. teoretičar says:

    Mislim, to napadanje amerikanaca kao, da nije to slučajno dobro došlo amerima? Zamislite, Erdogan ubije dva američka vojnika? Divota. Onda Ameri naprave od Indžirlika Bondstil 2nd i otcepe parče zemlje za Kurde. A kurdi i Albanci su isto sranje, drugo pakovanje. Problem je što Turci nisu Srbi, pa nam se neće ispuniti želja. A pošto ja ne volim ni turke ni kurde ni UPG ni SDF neka ameri to sve zauzmu do Ankare i problem rešen. Iran ima šanse da uskoro postane Nova Američka Srbija ako ne otvori ruske baze u Iranu. Trebao je to davno da učini ali taktika ga odvela predaleko pa sada trčka da pravi neke vežbe sa Rusima. Sreća Irana je ta što se Rusiji ne isplati da Iran padne u američke ruke, ali koliko se sećam iransko-američkim pregovoria, Iran će opet pasti na istom ispitu. Za onaj prvi dogovor sa Obamom, žrtvovao je deo svojih odnosa sa Rusijom i taktizirao sa svojim bazama i aerodromima kada je Rusima najviše trebalo, samo da bi se umilio Obami. Šta će sada žrtvovati?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *