„ЕСКОБАР НЕКА КАЖЕ ИМЕНА ЉУДИ КОЈИ СУ РАДИЛИ ПРОТИВ СРБА“

„ЕСКОБАР НЕКА КАЖЕ ИМЕНА ЉУДИ КОЈИ СУ РАДИЛИ ПРОТИВ СРБА“

4 новембра 2021

Председник Владе РС изјавио да Габријела Ескобара треба замолити да каже имена људи од којих је тражио да не подрже политику српског јединства.

Ту политику су иницирали, рекао је, СНСД и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.Заменик помоћника државног секретара САД за Западни Балкан је, подсећа председник Владе РС Радован Вишковић, у америчком конгресу потврдио да је лично позивао поједине лидере у РС, па би, каже, било „лепо и коректно да каже ко су они“.

Вишковић је, преноси Срна, рекао да је сигуран да је Ескобар толико озбиљан политичар и да не би дошао пред Kонгрес и износио нетачне ствари, а они који су се осетили прозваним и погођеним тврдећи да то није тачно нека га питају зашто износи неистине.

„Наравно да је Ескобар рекао истину. Поражавајуће је да они који се куну у Републику Српску раде против њених интереса и жртвују све не би ли се на тај начин дочепали власти“, навео је Вишковић.

За пример је навео странке у Федерацији БиХ, које, како је рекао, имају „црвену линију испод које не иду и где се лако сложе и договоре“. Са жаљењем је приметио да то није случај у Републици Српској.

„Ми имамо тај проблем да једноставно нисмо способни или нисмо у стању да остваримо преко потребно и неопходно јединство у овим кључним моментима за опстанак Републике Српске. Kо не види неке ствари, заиста се налази у великом проблему“, упозорио је Вишковић.

Вишковић изричито каже да су актуелну кризу у БиХ изазвали странци, а не Бошњаци, Срби и Хрвати, који, како је рекао, на овим просторима живе стотинама година.

„Kризу су изазвали странци. У БиХ дође особа из иностранства, како год се она звала и кога код она представљала, и направи проблем задњи дан свог мандата, седа у авион и бежи кући, или троје страних судија у Уставном суду БиХ који доноси неспроводиве, срамне и неуставне одлуке против Републике Српске“, навео је, између осталог, Вишковић.

KOMENTARI2 коментара

  1. Duca says:

    Za šta da on kaže? Pa zna se ko su oni koji su napustili sednicu, to su ti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u