ЕСКОБАР ЗАПРЕТИО ШИПТАРИМА: Имате рок до 2. маја

ESKOBAR ZAPRETIO ŠIPTARIMA: Imate rok do 2. maja

20 aprila 2023

Specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da očekuje da će imati predlog vlade u Prištini za Zajednicu opština sa srpskom većinom do 2. maja za kada je najavljen susret Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija.

Eskobar je u intervjuu za albanske medije rekao da se nada „da će do 2. maja biti konkretnog predloga“, dodajući da je došlo do napretka po ovom pitanju i izuzetne evolucije u stavu kosovske vlade, a posebno premijera, da prihvati ovu zakonsku obavezu.„To je postojeća obaveza po Briselskom sporazumu, i ovoj vladi i stranci je bilo veoma teško da je prihvate kao obaveznu. Ali sada to doživljavaju kao obavezu, složili su se sa tim i javno rekli kakvi treba da budu okviri i parametri Udruženja. I mi se slažemo sa ovim parametrima“, rekao je Eskobar.

Naveo je da će Sjedinjene Države priznati nedeljne vanredne izbore u četiri opštine na severu Kosova, čak i ako ih Srpska lista bojkotuje, rekavši da bojkot ne definiše izbore.

„Pozvali smo i lično sam zamolio Srbe, Srpsku listu, da učestvuju i ne odustaju od svoje uloge. To što ne učestvuju je njihova odluka. Ali to je predviđeno Ustavom. Ima nepopunjenih mesta. Ima ljudi koji ne dobijaju usluge od lokalne samouprave jer nema učešća. Dakle, ako ovi izbori budu slobodni i pošteni, a ja predviđam da će biti, rezultat će biti legitiman sa naše tačke gledišta“, rekao je Eskobar.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    HVALA dragi prijatelju Eskobare sto brines o nama Srbima. Neizmerno smo ti zahvalni sto ce juzno od Ibra biti Vasa sigurna teritorija za vojnu bazu. Nije to bitno da li ce ta baza biti u Albaniji ili nekom Kosovu, bitno je da ste kolonizatorski plan sa "nasim" saradnicima uspesno ostvarili. Isto tako ste, nesto ranije, sa ovim "nasima" lepo saradjivali i dogovorili se da izjurite narod iz Krajine i BiH. Mnogo ranije ste takodje imali uspesan dogovor da najurite Srbe sa KiM da bi danas tu imali "svoju" teritoriju koju kontrolisete i sve iz nje kradete i nosite kod Vas. Niste Vi krivi, takvi ste, alavi lopovi. Problem su ovi "nasi" duhovni olosi koji se sa Vama dogovaraju.

  2. Miroslav says:

    A šta su te Zajednice Srpskih Opština nego Rezervat za Srbe. Kosovo je Srbija a ne neki rezervat gde će Srbe obilaziti kao lavove i antilope na Safariju.

  3. Car Dušan says:

    Biće napretka kad svi vi pasate sa Svete Srpske Zemlje.Samo lagano nije daleko do toga.Anatema vas bilo ološi jedna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *