ЕСПЕР ОБЈАВИО: Америци је потребан НАТО! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА…

ЕСПЕР ОБЈАВИО: Америци је потребан НАТО! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА…

19 јула 2020

НАТО треба додатно ојачати како би обуздавао Русију и Кину, изјавио је шеф Пентагона Марк Еспер.

Рекао да би Сједињене Државе требало да наставе да сарађују са НАТО савезницима на повећању борбене готовости западне војне алијансе.Према његовим речима, то се односи на све – почевши од тога да савезници и партнери троше најмање 2 одсто свог БДП на одбрану.

Амерички министар одбране рекао је да је на том плану у протеклих неколико година постигнут велики напредак, али треба још много учинити.

„Морамо ојачати НАТО и ојачати своје партнере, чему се радујемо“ – рекао је Еспер.

Шеф Пентагона посебно је указао да „треба подржати повећање потрошње у НАТО“. Нарочито улажући у одвраћање од противника:

„Од посебне је важности обуздавати Русију. Она је тек мало мање тежак задатак од Кине. Русија је изазивач глобалних проблема. О томе сведоче уједињење са Крима и политика Москве према Украјини и Сирији“.

Еспер сматра да је Кина за САД већи проблем и то објашњава овако:

„И мени и свима који разумеју Кину очигледно је да она има жељу да нас истискује. Наравно, из свог региона, а по могућности – и на светској арени“.

Еспер је, након своје прве године на челу Пентагона,објавио да је обезбедио „успешно обуздавање противника САД“.

Реагујући на ову његову оцену, руски министар иностраних послова Сергеј Лавров рекао је да је америчка администрација опседнута жељом да обузда све осим – саме себе.

KOMENTARI4 коментара

 1. M says:

  Zapadni vojni savez samo gura Rusiju,Kinu i susjede im,u njihov Istočni vojni savez!Zato USA najviše paše da što prije izcrpi Istok u Velikom Ratu što dalje od USA,i na grbači svojih saveznika i kolateralnih žrtvi,žrtvujući njih umjesto sebe!Odnosno čuvajući sebe za preživjelog Absolutnog pobjednika!

 2. S-500 na Zg says:

  Oduvek su kukavice ulazile u saveze i napadali hrabre i same. Bilo da se radi o kukavickim narodima ili kukavicama-pojedincima tipa policajci, politicari i ostali drustvni paraziti ujedinjeni u svom prljavom sistemu.

 3. Archelay says:

  Ovaj covek trazi budale koji bi ginuli da bi on uvecao svoje konio.Ali dolazi vam vreme kada ce dolaru bude kraj.Osvescuju se vazali i od Nato-o nestaceni N.

 4. Slobodanka says:

  Milonja i njegova gora neka se spremi za rat protiv Rusije i Kine. I za izdvajanje od 2 posto nakon propale turističke sezone, a prethodno već opljačkane Milogore. Kad popljačkaju i rasprodaju imovinu SPC imaće od čega.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u