ЕСПЕР ОБЈАВИО: Америци је потребан НАТО! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА…

ESPER OBJAVIO: Americi je potreban NATO! EVO ZBOG ČEGA…

19 jula 2020

NATO treba dodatno ojačati kako bi obuzdavao Rusiju i Kinu, izjavio je šef Pentagona Mark Esper.

Rekao da bi Sjedinjene Države trebalo da nastave da sarađuju sa NATO saveznicima na povećanju borbene gotovosti zapadne vojne alijanse.Prema njegovim rečima, to se odnosi na sve – počevši od toga da saveznici i partneri troše najmanje 2 odsto svog BDP na odbranu.

Američki ministar odbrane rekao je da je na tom planu u proteklih nekoliko godina postignut veliki napredak, ali treba još mnogo učiniti.

„Moramo ojačati NATO i ojačati svoje partnere, čemu se radujemo“ – rekao je Esper.

Šef Pentagona posebno je ukazao da „treba podržati povećanje potrošnje u NATO“. Naročito ulažući u odvraćanje od protivnika:

„Od posebne je važnosti obuzdavati Rusiju. Ona je tek malo manje težak zadatak od Kine. Rusija je izazivač globalnih problema. O tome svedoče ujedinjenje sa Krima i politika Moskve prema Ukrajini i Siriji“.

Esper smatra da je Kina za SAD veći problem i to objašnjava ovako:

„I meni i svima koji razumeju Kinu očigledno je da ona ima želju da nas istiskuje. Naravno, iz svog regiona, a po mogućnosti – i na svetskoj areni“.

Esper je, nakon svoje prve godine na čelu Pentagona,objavio da je obezbedio „uspešno obuzdavanje protivnika SAD“.

Reagujući na ovu njegovu ocenu, ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov rekao je da je američka administracija opsednuta željom da obuzda sve osim – same sebe.

KOMENTARI4 komentara

 1. M says:

  Zapadni vojni savez samo gura Rusiju,Kinu i susjede im,u njihov Istočni vojni savez!Zato USA najviše paše da što prije izcrpi Istok u Velikom Ratu što dalje od USA,i na grbači svojih saveznika i kolateralnih žrtvi,žrtvujući njih umjesto sebe!Odnosno čuvajući sebe za preživjelog Absolutnog pobjednika!

 2. S-500 na Zg says:

  Oduvek su kukavice ulazile u saveze i napadali hrabre i same. Bilo da se radi o kukavickim narodima ili kukavicama-pojedincima tipa policajci, politicari i ostali drustvni paraziti ujedinjeni u svom prljavom sistemu.

 3. Archelay says:

  Ovaj covek trazi budale koji bi ginuli da bi on uvecao svoje konio.Ali dolazi vam vreme kada ce dolaru bude kraj.Osvescuju se vazali i od Nato-o nestaceni N.

 4. Slobodanka says:

  Milonja i njegova gora neka se spremi za rat protiv Rusije i Kine. I za izdvajanje od 2 posto nakon propale turističke sezone, a prethodno već opljačkane Milogore. Kad popljačkaju i rasprodaju imovinu SPC imaće od čega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *