ЕСПЕР: САД са савезницима морају по целом свету агресивно конкурисати Русији и Кини

ESPER: SAD sa saveznicima moraju po celom svetu agresivno konkurisati Rusiji i Kini

21 oktobra 2020

SJEDINJENE Države moraju se agresivno, zajedno sa saveznicima, konkurisati Rusiji i Kini svuda po svetu i pripremiti se za najgori scenario – izjavio je Mark Esper.

Američki ministar odbrane ovo je rekao u Atlantskom savetu, naglasivši da Vašington akcije Rusije i Kine vidi u Severnoj i Južnoj Americi, kao i u Africi, na Bliskom Istoku, na Arktiku i Antarktiku.Esper je pozvao saveznike SAD da se sa Rusijom i Kinom agresivno takmiče, pa upozorio:

„Ako takvo obuzdavanje ne bude funkcionisalo, moramo biti spremni za najgori scenario“.

Dodao je da `svetska zajednica` nije očekivala da će posle raspada SSSR ponovo morati da se nosi sa Rusijom koja se ponovo uzdiže.

Šef Pentagona rekao je da Ruska Federacija i Kina neprestano krše međunarodni sistem pravila i pozvao saveznike da, zajedno sa SAD, ustanu u njegovu odbranu.

Esper je istovremeno naglasio da je neophodno održavati komunikaciju sa Moskvom i Pekingom kako bi se izbegle greške i nesporazumi. A i tragati za sferama saradnje sa Rusijom i Kinom.

Američki ministar odbrane najavio je, inače, 20. oktobra da bi drugi oklopni puk američkih kopnenih snaga mogao biti trajno preraspoređen iz Nemačke u neku evropsku zemlju koja je bliže Rusiji.

Najavio je i da će SAD, pored toga, povećati broj svojih raketa srednjeg i malog dometa u Evropi i Aziji „do nivoa Rusije i Kine“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Avangard-Kinzal says:

    Hahaha, pa vi se Snežana i 7 patuljaka😂😂😂. Svi vaši saveznici su patuljci;kome ćete vi konkurirati?????? A,da, evo hrvatijanci su veeeeeelilii saveznici, oni će samljeti kinesku ekonomiju😆😂😆😂🤣🤣

  2. milorad3 says:

    Ja lepo kažem da oni nisu normalni u vašingtonu.Šta ovaj podrazumeva pod izrazom "biti spreman na najgore".Da li je "najgore" silazak USA sa usamljenog vrha svetskog trona i podela sfera uticaja , ili je "najgore" nuklearni rat.Potpuno slepilo za bilo koji drugačiji svetski scenario u vašingtonu je po mom mišljenju siguran put u pakao nuk.rata.Prosto je neverovatna količina arogancije, besa i gluposti koji vitlaju u vrhovima američke piramide vlasti i ja mislim da je to sigurna garancija samouništenja ako ih sami amerikanci i njihovi poslušnici koji za sada izvršavaju naredjenja u ime "nacionaolne sigurnosti" na vreme ne uklone od mogućnosti da izazovu rat koji će u suštini da pobije stanovništvo u nameri da oni ostvare svoje sebične poslovne ciljeve.Nema šanse da se bilo koji sukob sa ostalim supersilama svede na čarke dronovima i krstarećim raketama,sa talibanima i mudjahedinima, plaćenicima i ostalim ološem kome je dato oružje u ime imperijalne amerike, to će odmah eksplodirati u pun nuk.sukob, ali odmah.Prvo vojne baze a zatim gradovi to je put kojim ide ovaj čovek i koji zagovara ova protuva lišena svakog ljudskog osećaja za ono što radi i reklamira.On dobro zna šta taži i šta će se desiti ako bude kako kaže i zahteva.Zločinac javno poziva na SVETSKI holokaust i nikom ništa ovi tipovi više ni ne pokušavaju da uviju svoje namere idu direktno i izazivaju direktno bez strah od odgovornosti a to je signal da sa USA nešto debelo nije u redu kada ovkavi tipovi mogu ovo da govore javno na svetskoj političkoj sceni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *