„Etihad“ – eto ti sad

„Etihad“ – eto ti sad

16 avgusta 2014

medenicaPiše: Mihailo Medenica

Na prvi pogled senzacionalna vest: „NASA snimila živo biće na mesecu“, ispostavila se ne toliko spektakularnom, s obzirom na to da je ubrzo utvrđeno da nije reč ni o kakvoj vanzemaljskoj civilizaciji, već premijeru Srbije koji je milijardu dobijenu od Arapa investirao u dokapitalizaciju Meseca, o čemu je, naravno, sačinjen i validan ugovor, koji će biti predstavljen javnosti čim se stiša euforija i slavljenička atmosfera povodom objavljivanja ćitapa sa „Etihadom“ i „El Ravafedom“.

Odmah po povratku s Meseca, Vučić je sazvao sad već čuvenu konferenciju za štampu, posećeniju od Cecinog koncerta u Guči, na kojoj ga je konačno pokazao!

Ugovor, naravno! Ugovore, tačnije, koji su u nekim elementima daleko bolji i od scenarija za najčuvenije holivudske hitove, a u detaljima i od pornića, al’ ne onih banalnih, već tematskih, sa zapletom, radnjom, gde se maltene ne zna hoće li se heroina skinuti i navaliti na partnera ili dobiti Nobelovu nagradu za atomsku fiziku?!

Dakle, ugovori zaista jesu valjani, ispisani na lepom, čistom papiru, tvrdo ukoričeni, zgodni za suvenir, reprezentacije, slave, krštenja, svadbe…

Suštinski, priznajem, ništa shvatio nisam, osim da je bludni sin svako ko eventualno ospori slovo ugovora i da su demokrate glupe ko tocila!

Sa ovim drugim bih se a priori složio, nije Alek zbog toga morao da saziva konferenciju, koja se u principu svela na to: da nas ubedi koliko su ovi, to jest oni, manje zlo od onih pre njih, pa su zato valjda mnogo bolji…

Najbolja strana ugovora je, ako sam pravilno razumeo, to što nisu potpisani za Tadićevog vakta, već sad, inače bi bili izdajničko smeće koje Srbiju tera u dužničko ropstvo i podvodi strancima ko precvalu kurvu?!

Mislim da sam taj deo shvatio, jer je sve delovalo kao ono klinačko natezanje čiji je veći, s oproštenjem. Dug, ugovor, učinak, mandat, glupost, šta god?

Ovde se, bre, sve radi z’ inat nekome i uprkos zdravoj logici.

Što se ekonomske strane tiče, otpilike izgleda ovako: dali smo mnogo, ali ćemo dobiti još više, ukoliko nas ne prevare, ali ćemo i u tom slučaju profitirati, jer na greškama se uči!

Mi smo nešto uložili, oni prate, kao u pokeru, mi podižemo ulog, oni se nećkaju, mi dodajemo još koji milion, oni već strahuju od ozbiljnih igrača s druge strane stola, ne znajući da li blefiramo ili zaista imamo dobre karte, pa naposletku obećavaju da će lovu doneti sutra, ostala im je u drugom sakou, a mi džentlmenski pristajemo jer ovde je reč svetinja i još polažemo na nju, a bogme i ugovore sklapamo na „garantujem ti“!

Za blaženopočivši “Jat” ne znam, satirali su ga svi koji su stigli, možda mu ovo i jeste bilo jedini opelo, mada se čini da smo i tu dali „gotovinu“ za veresiju, ali pisanije s Arapima oko kupovine zemljišta, barem ono što „žuti“ skakavci nisu pojeli i rasprodali minulih godina?

Koliko sam shvatio, u vlasništvu nam je ostala još samo ona u muškatlama i i ostalom terasnom cveću, mada je i to pitanje?!

Shvatio sam i da je Tadić glup (nikakvo otkrovenje), ovaj pametan, ali ne i da li će mi neki Arapin doći sutra na gajbu i pokupiti sve saksije s terase, uz obavezu da mu doplatim nešto što sam mu arčio zemlju!

Sve u svemu, Vučić je zaista izvadio i pokazao, pa kom opanci, kom obojci?!

Ko je razumeo – shvatiće, ko nije, nek ne seda u avion i drži se voza, sad će Miša Beko da ispravi prugu tako da nijednom Miletu više neće pasti na pamet da šeta lajkovačkom, osim ako neće da ga ošine mašina u naletu s ubrzanjem od nula do sto za devet sekundi i dva dana…

(dvaujedan.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. ranko says:

  Nesretni Mihailo, veoma ličiš na mog dobrog prijatelja Jovana Medenicu koji bi ti mogao biti đed, s'tom razlikom što je On bio čestit, pošten i pametan čovjek, a ti ljudsko ništavilo i zlodjelo koji tako prljavo pljuješ po svemu što NIJE LOŠE. radi tebe i sličnih tebi presta ću čitati "INTERMAGAZIN", kome se čudim da objavljuje ovako smeće, pored veoma dobrih analitičkih članaka.

 2. rale says:

  Oličan komentar..

 3. zoran vojnić purčar says:

  tako ste jadni svi vi koji nemate nimalo ljubavi prema ovoj državi...umesto da kao što vam je Vučić lepo rekao da pomognete da se uradi nešto za ovu državu,i ovaj napaćeni narod,vama ništa nevalja!treba da vas je sramota,isti ste ko ova bagra iz ds-a...

 4. sava says:

  definitivno mi je sada jasno - dobri clanci koje si tu i tamo napisao bili cu trenuci lucidnosti a usa / nato / eu zastave ti vire iz du..ta verovatno kafenises sa kandickom , biserko , liht i ostalom kvislinskom fukarom bez trenutaka lucidnosti...

 5. Raša says:

  E jadni jado. Šteta što nosiš i prljaš slavno srpsko ime. Da ti je otac znao u šta ćeš se izroditi sigurno bi ti dao ime Adolf ili slično. Ne čudim se vama koji za šaku para pljujete po svima nama pa i sebi (takvih je uvek bilo) ali se čudim "INTERMAGAZIN"-u koji objabljuje ove gadosti. Sram da te bude! I znaj da mržnja nikom nije donela ništa dobro, ona se vraća kao bumerang. Takvi ne mogu umreti dok ne pojedu jorgan sa sebe.

 6. Milance says:

  Odlican clanak , a vi SNS zombiji otreznite se i pogledajte ocima realnosti, j... vas picousti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *