ЕУ ДАЛА УЛТИМАТУМ МАЂАРСКОЈ, ОДМАХ СТИГАО ОДГОВОР

EU DALA ULTIMATUM MAĐARSKOJ, ODMAH STIGAO ODGOVOR

7 jula 2021

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen dala je ultimatum Mađarskoj poručivši da ta zemlja mora da izmeni novi zakon koji, kako tvrdi, krši LGBT prava ili će se u suprotnom suočiti sa pokretanjem prekršajnog postupka od strane Evropske komisije. Ubrzo je stigao i odgovor iz Kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana.Nastojanja Evropske unije da primora Mađarsku da odustane od novog zakona, kojim se u školama zabranjuje sadržaj koji promoviše homoseksualnost, biće uzaludna, izjavio je šef Kabineta premijera Mađarske.

Ursula Fon der Lajen je ranije, na plenarnoj debati Evropskog parlamenta održanoj nakon sastanka Evropskog saveta 24. i 25. juna, istakla da je novi mađarski zakon bio glavna tema među šefovima država i vlada na zasedanju Evropskog saveta.

Napominje da mađarski zakon „izjednačava homoseksualnost sa pornografijom“, nazivajući još jednom takav zakon diskriminatornim i sramotnim“, preneo je Tanjug.

Dodala je i da je zakon u potpunoj suprotnosti sa suštinskim vrednostima EU.

Predsednica EK je izjavila da, ako država članica EU prekrši vladavinu zakona na način koji ima posledice po novac evropskih poreskih obveznika i budžet EU, Komisija je dužna da protiv te države preduzme mere.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel je rekao da je ovaj zakon izazvao „duboku zabrinutost“ među liderima EU.

KOMENTARI11 komentara

 1. Beli Orao says:

  Bravo Mađarska i Orbane!!! Pušite se evro-pederi!

 2. Cigo69 says:

  Bravo za Orbana ! Viktor je pobednik !

 3. Komsija says:

  Jadni mali LGBT. Zato je okay aparthejd koji sprovodi siptarska vlast na Kosovu protiv Srba pod pokroviteljstvom EU i NATO! Sudbina prebijenih decaka ili one zene u Djakovici je nevazna - zato sto su Srbi.

 4. Rista says:

  Mislim da Mađarska očajno traži način da napusti EU kakva je danas a da ne bude optužena i kažnjena da vrati pare koje je primila od EU kao nagradu za okretanje leđa Rusiji. Ili možda igra dvostruku igru, što će pre biti i hoće da ostane u EU ali pod svojim uslovima. Mađarska je nacistička država i nije prirodno da bude u savezi sa Rusijom, a još manje Srbijom gde je njen nacizam dostigao kulminaciju. Najbolje da bude isterana iz EU, ali nisu EU lopovi naivni. Svi su trčali u EU, zaveli zakone koji mišljenje naroda eliminišu potpuno, praosnove morala i školstva ukidaju, uništavaju svoju kulturu i onda zaveli EU peduru svome narodu, sve misleći neće to biti baš tako crno. A danas, kad su shvatili da može biti još crnje, pomalo se meškolje i pokušavaju da ubace u rikverc. Šta je Mađarska mislila? Da će imati svoju nezavisnu državu u EU? Pa može ali da pobegne iz EU ako može kao Britanija. Samo Mađarska ipak nije Britanija i od toga nema ništa. Srbija je kao pristupna država takođe to uradila i danas srpska deca uče da je moderno biti peder. Na časove im dolaze pederi glumci i glume velike ljude. Čak i u obdaništa. Danas nije uopšte dobro biti u Evropi a biti izvan EU, a još manje je dobro biti u EU nepoželjan. Onda si treće razredan kao Mađarska i Čeka i Slovenija. A Mađarska je očigledno među nepoželjnim državama kao i Slovenija i sve države bivšeg Vašarskog pakta. Primljene su samo da se ne udruže ponovo sa Rusijom. Da nisu primljene i zarobljene, bar pola od tih država bi ponovo bilo uz Rusiju.

 5. Rista says:

  Eto, to je Mađarska danas a Srbiju životinjski vuku na nekom nevidljivom putu učlanjenja koje to ustvari nije, ucenjujući je kojekakvim novim propisima koji su uvedeni samo Srbiji i nikom više. To su propisi koji se ne mogu prihvatiti što EU zna i zato ih je i nabacila Srbiji, ali ipak drže Srbiju daleko od mogućnosti potpunog okretanja Rusiji. Znači, nećete biti primljeni ali održavamo vlast koja će iz zahvalnosti što je vlast, ipak gubiti vreme na uzaludne vratolomije. Dakle, Vučić i oni pre i oni posle koje postavi Amerika i Evropa, uvek imaju taj uslov. Zato se i zovu kvislinzi. U porobljenim državama Kvislinzi se lako stvaraju i nikad ne fale. Mi nema šta da se uzbuđujemo jer gotovo 99% Srba su kvislinzi iako nisu javni. Onaj gore je njihov pretstavnik i zove se Vučić, a mi nevidljivi kvislinzi dole, možemo da ga pljujemo iako bi gotovo svako od nas prihvatio ponudu da bude javni kvisling za 1000 evra mesečno, jer nemamo leba da jedemo sa 200 evra koliki je stvarni prosek plata u Srbiji. Srbi će imati izbor da ne budu 99% kvislinzi tek i ako se u Srbiji pojave Srpski talibani. Onda će već biti moguće birati i nećemo morati svi da budemo nejavni kvislinzi. Na žalost, onaj 1% nekvislinga nije dovoljan ni za di je. Ne možemo se porediti sa Mađarskom, jer Mađarska je nacistička država i ima nacističke privilegije u nacističkoj EU. Fala na pažnji i molem i drugi put, dragi moji sapatnici, nejavni kvislinzi Srbije.

 6. Rista says:

  Treba biti Rista pa prihvatiti stvarnost u kojoj si i ne ustručavati se da to priznaš. Lekovitije je od svih otrcanih analitika analitičara i poslanika Srbije. Moj Kosovac je takođe nejavni kvisling i moj veliki prijatelj, kao i većina komentatora ovde koji misle da su neko revolucionarno mudo. Tu spada i Srba, mada je Srba pozitivni "osobenjak" svoje vrste i nije revolucionar niti smatra da treba da bude. To su dva ovde najvidljivija čoveka koja znaju kako treba ići stranputicom koju ne možeš da izbegneš, a ne pasti... Redak i nepohodan dar u današnje vreme. Jedini meni poznati komentator ovde koji spada u 1% NE kvislinga Srbije je test01. Možda ima još koji, ali se nije odrazio dovoljno pa zato nisam primetio. A ja kao ne javni kvisling sam ubeđivao testa01 da "nije vreme" za akcije. Teste, došlo je vreme. Ubeđen sam da će biti dosta nas ne javnih kvislinga koji će najzad dočekati da stanu iza naših pravih rodoljuba. I nemo zaboraviš. Imaćeš američku kvisling kamarilu protiv sebe a to je američko precedništvo u Srbiji, vojska, sudovi, milicija, poslanici i NVOvci.

 7. Mate says:

  Orban je vatikansko-židovski pijun, ovo je samo bacanje prašine u oči.

  • uddu says:

   Tačno tako.Orban se druži sa našim diktatorom ,pa važi ono:-Prijatelji naših neprijatelja su i naši neprijatelji !

 8. Pravda says:

  A ja se pitao sto su hrvatijance primili tako brzo u eUru(o)pu. Sad je jasno treba im svjeze neiskvareno meso.

  • Mussa Kessedžija says:

   Šta će im to kad Srbijance mogu da guze kad oće i izvan EU.

 9. Dane says:

  Madjari shvataju sta se desava u svetu. Imaju i informacije sa samog svetskog vrha preko potomaka hazara(askenazi jevreja) sa kojima su se zajedno doselili i sa kojima zive poslednjih 1000 god. Preduslov za razumevanje sadašnjosti i planiranje budućnosti je poznavanje istorije. Kako rece car David, parafraziram, sve sto je bilo to ce i biti, nista novo pod kapom nebeskom se nece desiti, a da se vec nije desilo. Razlika je samo u duhu vremena u kojem zivimo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *