ЕУ „ДОБРОДОШЛИЦА“: Словеначка полиција сузавцем и псима дочекала избеглице (ВИДЕО)

EU „DOBRODOŠLICA“: Slovenačka policija suzavcem i psima dočekala izbeglice (VIDEO)

20 oktobra 2015

1027237728Slovenačka policija bacila je suzavac na izbeglice na graničnom prelazu Trnovec.

U Međimurju, kod graničnog prelaza Trnovec, sinoć oko 23 sata došla je grupa od oko 1.800 ljudi, koji su posle 20 sati provedenih na kiši počeli da ulaze u Sloveniju.

Poslednji autobusi stigli su oko 20 časova, a u želji da se domognu prevoza, izbeglice su počele da se guraju sa slovenačkom policijom koja je upotrebila suzavac. Kako se navodi, i mala deca su poprskana suzavcem.

Hitna sednica vlade zbog izbeglica

U Ljubljani je počela hitna sednica vlade Slovenije zbog izbegličke krize, a prema rečima lidera poslanika Socijaldemokratske stranke Matjaža Hana, razmišlja se i o aktivnijoj ulozi vojske.

Han je rekao da je situacija „veoma ozbiljna“ pošto je pre nekoliko sati na južnu granicu došao značajno veći broj ljudi nego što se očekivalo.

Razmatra se scenario prema kojem bi vlada, ako bude bilo potrebno, usvojila zakon koji bi omogućio da vojska pomogne policiji da se izbori sa talasom izbeglica, kazao je Han, prenela je slovenačka agencija

On je naveo da je cilj osigurati bezbednost i mir na granici, a ne proglasiti vanrednu situaciju. Ipak, naglasio je Han, Evropa mora da bude obaveštena da su „Hrvati ti koji su dozvolili da situacija izmakne kontroli“. Sednici, koja će najverovatnije trajati duboko u noć, pristustvuje i načelnik generalštaba Andrej Osterman.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *