ЕУ и БИЛ ГЕЈТС ЗАЈЕДНО УЛАЖУ МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА у нови пројекат

EU i BIL GEJTS ZAJEDNO ULAŽU MILIJARDU DOLARA u novi projekat

3 juna 2021

EU i američki milijarder Bil Gejts, planiraju da kroz zajednički investicioni fond prikupe do milijardu dolara za uvođenje nisko-ugljeničnih tehnologija.

Te tehnologije potrebne su Uniji u ostvarenju svojih ciljeva vezanih za klimatske promene.„Ova sredsta će biti usmerena na proizvodnju vodonika iz obnovljivih izvora energije, održiva vazduhoplovna goriva, tehnologije za uklanjanje CO2 iz atmosfere i dugotrajno skladištenje energije“, saopštila je danas Evropska komisija, prenosi Rojters.

Gejts je u izjavi poručio da je dekarbonizacija globalne ekonomije najveća prilika za inovacije koju je svet ikada video i da očekuje da će Evropa igrati ključnu ulogu u tom procesu, zahvaljujući svojim klimatskim ambicijama i liderstvu u nauci i tehnologiji.

EU se obavezala da ima ukupno nultu emisiju štetnih gasova do 2050. godine, a ova ulaganja će se fokusirati i na izgradnju velikih komercijalnih projekata kako bi se smanjili troškovi uvođenja novih tehnologija.

Oni će sadržati grantove i druge finansijske instrumente, pri čemu će doprinos EU dolaziti iz postojećih fondova, uključujući budžet Unije i EU fond za inovacije, a Gejtsova kompanija „Brejktru enerdži venčers“ (Breakthrough Energy Ventures) bi to podržala istim iznosom, kako bi se preko fonda „Brejktru enerdži Jurop“ (Breakthrough Energy Europe – BEE) od 2022. do 2026. godine zajednički obezbedilo do 820 miliona evra, odnosno milijardu dolara.

KOMENTARI2 komentara

  1. I Love Jesus says:

    Nema dovoljno mogućih projekata koliko ser Billy ima love bolan. Alal mu ona stvar. Jedini problem koji ima Billy je taj što on ne zna da postoji Otac nebeski koji je sve učinio već za nas poslanstvom svog Sina jedinca Isusa Hrista, i da je strpljiv sa nama ali da se Njegov plan u istinu ostvaruje konačno i veoma skoro, jer vremena malo ima, pokaj se obrati i krsti u ime Gospoda Hrista našeg spasitelja jer će se Njemu predati carstvo nad ovom planetom, obnoviti za život vere i slavljenja Oca nebeskog čiji će se sveti grad spustiti na ovu zemlju i sve urediti. Seme smo nebesko, čitaj poruku ljubavi zapisanoj u Bibliji i spasi se.

    • persida says:

      Tvoj otac na nebesima vise voli Bila nego tebe. Da li ti je to ikada palo na pamet?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *