ЕУ и БИЛ ГЕЈТС ЗАЈЕДНО УЛАЖУ МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА у нови пројекат

ЕУ и БИЛ ГЕЈТС ЗАЈЕДНО УЛАЖУ МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА у нови пројекат

3 јуна 2021

ЕУ и амерички милијардер Бил Гејтс, планирају да кроз заједнички инвестициони фонд прикупе до милијарду долара за увођење ниско-угљеничних технологија.

Те технологије потребне су Унији у остварењу својих циљева везаних за климатске промене.„Ова средста ће бити усмерена на производњу водоника из обновљивих извора енергије, одржива ваздухопловна горива, технологије за уклањање ЦО2 из атмосфере и дуготрајно складиштење енергије“, саопштила је данас Европска комисија, преноси Ројтерс.

Гејтс је у изјави поручио да је декарбонизација глобалне економије највећа прилика за иновације коју је свет икада видео и да очекује да ће Европа играти кључну улогу у том процесу, захваљујући својим климатским амбицијама и лидерству у науци и технологији.

ЕУ се обавезала да има укупно нулту емисију штетних гасова до 2050. године, а ова улагања ће се фокусирати и на изградњу великих комерцијалних пројеката како би се смањили трошкови увођења нових технологија.

Они ће садржати грантове и друге финансијске инструменте, при чему ће допринос ЕУ долазити из постојећих фондова, укључујући буџет Уније и ЕУ фонд за иновације, а Гејтсова компанија „Брејктру енерџи венчерс“ (Бреактхроугх Енергy Вентурес) би то подржала истим износом, како би се преко фонда „Брејктру енерџи Јуроп“ (Бреактхроугх Енергy Еуропе – БЕЕ) од 2022. до 2026. године заједнички обезбедило до 820 милиона евра, односно милијарду долара.

KOMENTARI2 коментара

  1. I Love Jesus says:

    Nema dovoljno mogućih projekata koliko ser Billy ima love bolan. Alal mu ona stvar. Jedini problem koji ima Billy je taj što on ne zna da postoji Otac nebeski koji je sve učinio već za nas poslanstvom svog Sina jedinca Isusa Hrista, i da je strpljiv sa nama ali da se Njegov plan u istinu ostvaruje konačno i veoma skoro, jer vremena malo ima, pokaj se obrati i krsti u ime Gospoda Hrista našeg spasitelja jer će se Njemu predati carstvo nad ovom planetom, obnoviti za život vere i slavljenja Oca nebeskog čiji će se sveti grad spustiti na ovu zemlju i sve urediti. Seme smo nebesko, čitaj poruku ljubavi zapisanoj u Bibliji i spasi se.

    • persida says:

      Tvoj otac na nebesima vise voli Bila nego tebe. Da li ti je to ikada palo na pamet?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u