ЕУ има још шест услова за Србију

EU ima još šest uslova za Srbiju

11 februara 2015

26017357954db220feee04038065512_640x453Sporazum o pravosuđu koji je potpisan u Briselu nije dovoljan za otvaranje poglavlja 35, koje je posvećeno Kosovu, u pregovorima Srbije i EU, piše Blic.

Prema pisanju ovog lista, postoji bar još šest obaveza iz Briselskog sporazuma koje do sada nisu ispunjene.

Pozivajući se na diplomatske izvore, Blic navodi da je potrebno postići dogovor o Zajednici srpskih opština, dogovoriti pozivni broj za Kosovo, razgovarati o energetici, odnosno EPS i jezeru Gazivode, o stalnim graničnim prelazima, postići dogovor o civilnoj zaštiti na severu i otvaranju mosta na Ibru u Mitrovici.

Nemačka insisitra da prvo poglavlje u pregovorima Srbije i EU bude upravo poglavlje 35 koje je posvećeno Kosovu.

Kao uslov za otvaranje ovog poglavlja navodi se puna primena Briselskog sporazuma.

KOMENTARI3 komentara

  1. Mali says:

    1.priznavanje Kosova 2.priznavanje Stepinca za sveca 3.uvodjenje sankcija Rusiji 4.podnosenje zahteva za ulazak u NATO 5.omoguciti Vojvodini referendum za samostalnost 6.dati autonomiju Presevu, Medvedji i Bujanovcu 7.dati autonomiju tzv Sandzaku Vucicu mozes ti to!!! Glupi srbi su uz tebe!

  2. rade Bukara says:

    lako je da postavljate uslove srbiji oko kosova kojem ste vi dali bespravnu drzavnost ispostavite zahteve rusiji za krim kada ste tako jaki nesmete zvace vamdupr gace

  3. Gordan says:

    @Mali — Sve si rekao. Ništa bolje nije rečeno još od vremena tkz."AVNOJ-a(42.,43.), kada je jedna, tada Nezavisna Država(1878.), pogodi koja, pristala na redefiniciju svojih granica nakon tkz."rezultata pr.sv. rata iz 1914-1918", da bi taj "Avnoj" danas bio Legitiman, i Medjunarodno-Pravno prihvaćen od strane tkz.velikih sila...! Upravo takav "Avnoj" je Nezavisna Srbija branila tokom odbrane Jugostavije u ratu tokom "devedesetih". Mudro, zar ne??? Takva Diplomatija još traje...! A,Krf,Albanske gudure, Austrijska kaznena ekspedicija, i mn.dr., kao da se nikada nisu ni dogodili, nakon čuvenog " avnoja", koji, gle čuda, još traje!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *