ЕУ НЕЋЕ СЛЕДИТИ Бајдена на Балкану

EU NEĆE SLEDITI Bajdena na Balkanu

9 juna 2021

Povodom uredbe predsednika SAD Džozefa Bajdena o proširenju vanrednih mera na Zapadnom Balkanu, u Briselu kažu da EU ima svoje obaveze prema partnerima u regionu, a da sankcije nisu deo trenutne evropske politike na Zapadnom Balkanu.„Naš angažman u regionu je veoma snažan. Razgovor o potencijalnim sankcijama nije na dnevnom redu. Svaka odluka o tome mora da bude doneta jednoglasno od strane svih zemalja članica. U ovom trenutku o tome se ne razgovara kada je reč o partnerima na Zapadnom Balkanu“, kaže portparol EU Peter Stano.

Na pitanje medija u Briselu da prokomentariše Bajdenovo potpisivanje uredbe kojom se američke sankcije proširuju za pojedince i organizacje sa Zapadnog Balkana u cilju „osiguranja stabilnost i bezbednost regiona“, Stano kaže da EU ne komentariše odluke američke administracije i da ima sopstvenu politiku kada je reč o partnerima na Zapadnom Balkanu.

On podseća da je EU posvećenost regionu jedna od osnovnih tački EU agende kao i da se održavaju regularni razgovori sa liderima Zapadnog Balkana o problemima regiona, preneo je Tanjug.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rocks says:

    Kad kažu da neće slijediti amerikenjsku politiku sankcija to u novogovoru prevedeno znači-hoćemo pogotovo što je jasno da će to po običaju biti antisrbsko iživljavnje naci bagre.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *