ЕУ О БАЛКАНУ: Време да се излече ране из прошлости

EU O BALKANU: Vreme da se izleče rane iz prošlosti

5 marta 2018

Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini poručila je da je zapadni Balkan geografski deo Evrope, te da kolektivno može da postane i deo EU.

„Vreme je da se izleče rane iz prošlosti i da se preduzmu novi koraci kako bi se garantovala stabilnost u regionu i čitavoj Evropi“, poručila je Mogerinijeva na svom ličnom blogu.

Navodeći da svih šest balkanskih partnera EU imaju jedinstvenu priliku, šefica evropske diplomatije je poručila da u narednim mesecima „partneri imaju, kao i mi, jedinstvenu priliku da okončaju podele u Evropi i ujedine naš kontinent“.

KOMENTARI5 komentara

 1. doktrina soka says:

  bez nas mogerini,rane su suvise duboke i sveze.

 2. Nebeska Srbija says:

  Kad nam platite ratnu odstetu i omogucute besplatno lecenje od svih oblika raka i kad novcano obezbedite sve porodice kojima ste vi i siptari ubili nasu decu i roditelje i kad budete oterali u zatvor sve one koji su izvrsili genocid nad nama mi cemo da razmislimo da li mozemo nekako da se dogovorimo ali da zaboravimo sigurno necemo.

 3. Stevan says:

  Morate prvo da platite odstetu za bombardovanje, pa cemo onda da vidimo.

 4. Gagi says:

  To se i ocekivalo, decenijama nas maltretiraju i ucenjuju sa nekim poglavljima a jednog dana ce sve kolektivno da prime. Niko tada nece postaviti pitanje,koliko su ovu drzavu kostali kadrovi i organizacije koje se vec decenijama "bore" za pridruzivanje. Gde bi sreci bio kraj kada bi se prijem prolongirao za pedeset godina, tada bi i unuci mogli da se "znoje i zrtvuju" za prijem u EU.

 5. Ivan Grozni says:

  Ako ima budala da poveruju u ovu pricu, onda je uspeh zagarantovan. Zasto Evropa ne pozove naj vecu zemlju na svetu da joj se pridruzi? Pa jednostavno u EU mogu samo oni koji su materijalno i demografski manji od Nemacke. Turska ima problem jer ima 80 miliona stanovnika. Rusija ima 180 miliona. za njih je EU misaona recenica. Zapadni Balkan je regija oko koje se bore Rusi,Turci, EU, i do nekle Amerika. Ne bore se oni ko ce nam vise pomoc,i vec ko ce vise odvuci sa Balkana.Ova farsa bi morala da se javno kaze i prekine. Ceo Balkan da udje nikad nece,jer, nece se nikad sloziti sve clanice sadasnje EU. S pravom ili bez,ali tako je

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *