ЕУ ОБЈАВИЛА „ПОХОД НА РУСИЈУ“ – али се преварила

ЕУ ОБЈАВИЛА „ПОХОД НА РУСИЈУ“ – али се преварила

7 марта 2023

Европска унија, која није успела да постане глобални спољнополитички играч и која жели да изолује Русију на међународној арени, преварила се и сада покушава да делује помоћу мера које нису предвиђене у свакодневној дипломатији, рекао је вршилац дужности сталног представника Русије при ЕУ Кирил Логвинов.

„Кренувши путем политике изолације Русије на међународној арени, чланице ЕУ, што је сада свима очигледно, уопште нису узеле у обзир последице које ће таква политика имати по њих. Европска унија, која није успела да постане глобални спољнополитички играч, из неког разлога је закључила да ће након што прогласи ‘поход на Русију’ све земље света послушно кренути за њом“, рекао је Логвинов.Како је појаснио, Европска унија је на почетку била веома самоуверена – „чинило се да њихов представник само треба да напусти седницу током обраћања руског дипломате и да ће одмах сви устати за њим“.

„Након низа псеудо успеха Европска унија је била у извесној конфузији, али сада се чини да намерава да новом снагом крене у други круг, овог пута не избегавајући отворене уцене, подмићивање и друге мере притиска којих у принципу не би требало да буде у свакодневној дипломатији“, закључио је Логвинов.

Након почетка руске специјалне војне операције у Украјини, Запад је повећао санкциони притисак на Русију што је довело до поскупљења струје, горива и хране у Европи и САД. Председник Русије Владимир Путин раније је изјавио да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, те да су санкције задале озбиљан ударац читавој глобалној економији.

(Спутњик)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u