ЕУ ОД СРБИЈЕ ТРАЖИЛА ДА СЕ НЕ ХВАЛИ ВАКЦИНАЦИЈОМ И ЕКОНОМИЈОМ

EU OD SRBIJE TRAŽILA DA SE NE HVALI VAKCINACIJOM I EKONOMIJOM

7 aprila 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao sinoć da mu je poručeno iz EU da Srbija mora da bude poniznija i skromnija i da se ne hvali vakcinacijom i ekonomijom.

Beogradski mediji ranije su naveli da je predsedniku Srbije rečeno iz Brisela da Srbija mora da bude poniznija.Vučić je, na TV Pink kazao da mu je to jedan evropski zvaničnik lično rekao na jednoj večeri.

On je odgovarajući na pitanje o izveštaju Evropskog parlamenta, istakao da se Srbija nalazi na evropskom putu, a da se što se izveštaja tiče, bilo smešno pominjanje Telekoma.

On pita da li u kada je reč o Telekomu sporno snimanje serija koje su uspešne, ili što se na tržištu bori za svoje mesto, što neće da dozvoli da pripadne I nestane? „Ne razumem šta je smisao „, istakao je on.

Što se slučaja Jovanjice koja se pominje u izveštaju tiče kazao je da su donete prvostepene presude i da očekuje da će uskoro biti donete konačne.

Kada je reč o Kriku i Crti koje su takođe apostrofirane, naglasio je da je važno da niko njima ne preti, da niko ne izgovara njihove adrese, brojeve telefona, da mogu da rade šta hoće.

“Mislim sve najgore o njima, u lice mogu da im kažem koliko laži su izneli, koliko su pristrasni. Ali niko ne sme da im preti i da ih ugrožava“, poručio je on.

Vučić je kazao da je predsednik svih građana i da kao politički akter ima pravo da odgovori na neistine, ali da nikada neće dozvoliti da poslanici, i političari iz njegove stranke ili drugih ugrožavaju njihovu bezbednost ili pravo na rad, na informisanje ili dezinformisanje.

Štampa u Srbiji je slobodna, kao što imamo pravo da odgovorimo, ali to mora da bude na pravi civilizovan način“, naglasio je on.

KOMENTARI5 komentara

 1. Kostakos says:

  Takvo nesto nije trebalo doci iz Brisela. Treba Srbija da radi i cuti. Vidi se sve.

  • padre says:

   Nije njima toliko, što se Srbija hvali, nego što kaže, da je bolja od nijh!

 2. persida says:

  Srbija se nicim ne hvali, hvali sebe samoga General Vucko.

 3. filip says:

  Vučko zastranjuje ali ako govorimo o skromnosti Srbije u bilo čemu bolje ovi da umuknu sa obzirom kolika je njihova neskromnost počevši od istorije do socijalnih i ekonomskih razloga. Oni koji su nam mnogo toga oteli govore o našoj neskromnosti Pa okrenimo se evroazijskoj ekonomiji a oni neka međusobno neka se preispituju i neka nas ostave na miru

 4. Opljačkani penzioner says:

  A ko može našem predsedniku zabraniti samohvalisanje? Može da iz(laže) na svim medijima šta hoće, i to radi svakodnevno. Samo onom ko ne uključuje televizor i ne čita Informer, Srpski telegraf, Alo, Kurir, Objektiv ne može prodavati maglu. Može nepismenim babama pričati kako je Srbije ekonomski div sa najvećim privrednim rastom u Evropi, ali ne može onima koji svakim danom vide sve prazniji džep, a sve veće namete. Njegovo samohvalisanje demantovali su nezavisni mediji, prikazujući listu 111 zemalja sveta po visini BDP po stanovniku, na kojoj Srbija zauzima neslavno 101 mesto, a iza nje su države čija imena malo stanovnika Srbije zna. Pričao je i on i bajna mu guvernerka (sa platom od 650.000 dinara, a sada je verovatno daleko većom) da je dinar druga najjača valuta na svetu, a ja isti dan pronađoh listu 80 država sa najjačom valutom na svetu, gde srpskog dinara nema nigde, ali ima dinara i na prvom i drugom mestu (na prvom kuvajtski, a na drugom bahreinski). To nedavno potvrdi i jedan od uglednih stručnjaka na portalu Pravda. Ko može zabraniti KRIKU da krikne nešto što on ne želi čuti. Njihove adrese, kako reče, niko ne objavljuje, ali njegovi aktivisti pred svake izbore dolaze na svačija vrata ne samo sa odresom, već i svim ličnim podacima vlasnika stanova, ne hajući za odredbe Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Ko njemu dade moju adresu na koju mi posla zahvalnicu za doprinos ekonomskoj stabilizaciji države, protivustavno mi otimajući pune četiri godine deo penzije. Hoće li me opet njegovi aktivisti obradovati donošenjem tri pakovanja vitamina, koje nisam mogao dobiti izlaskom na sunčanu ulicu, zbog protivustavnog zatvaranja puna dva meseca. Već tri meseca, od ionako jadne penzije, kupujem Vitamin D3, jer mi je rezultat 25,0 nmol/L, a insuficijencija je sve ispod 75,0. Hvala mu, a kad njegove aktiviste poželeo videti onda ih i video. Neka to podeli njima i onim skupštinskim aplauzerima, koje nikad niko nije izabrao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *