ЕУ ОКРЕЋЕ ЛЕЂА КОСОВУ: Албанцима НЕПРЕМОСТИВА ПРЕПРЕКА неочекивана група земаља

ЕУ ОКРЕЋЕ ЛЕЂА КОСОВУ: Албанцима НЕПРЕМОСТИВА ПРЕПРЕКА неочекивана група земаља

5 новембра 2018

Повећава се број држава које оклевају да одобре либерализацију виза за житеље лажне државе Косово, а међу најистакнутијим чланицама ЕУ су Холандија, Немачка, Француска и Белгија, преноси приштинска штампа на албанском.Аналитичар Европског института за политику Косова Тауљант Круезиу рекао је да уместо да расте, број држава ЕУ које подстичу либерализацију виза за Косово заправо опада.

– Оклевање се видело у ставовима Немачке, Француске и Холандије о либерализацији виза за Косово. Али, сада је 10 или 12 земаља које су неодлучне. Ако ове три земље оклевају, препреке су очигледне – рекао је Круезиу.

У неформалним круговима у Приштини истичу да је пропуштено време за лобирање и да је још у јулу месецу требало уложити веће напоре за промену става Француске, Немачке, Белгије и Холандије.

KOMENTARI3 коментара

  1. Miraš says:

    Што Шиптаре некако испод жита не прими њихова блиска сестра Хрватска која је већ у ЕУ, тиме би им пут у ЕУ био скроз отворен. На сличан начин може да им помогне и Словенија јер и они худичи волели су и дан данас воле Шиптаре.

  2. Miraš says:

    Француска је признала независно Косово одмах првог дана - 18.02.2008.године, исто када и Албанија, Турска, Авганистан, САД, В.Британија, итд. Ред би био да им Француска прва одобри и либерализацију. Немачка је исто брзо признала независност Косова два дана касније 20.02.2008. Кад су 90-тих помагали терористичку УЧК онда су тврдили да су то сироти цивили и да су забринути за њихове животе и људска права па нека сада буду доследни.

  3. trikornjanin says:

    Mogu slobodno da pitaju Svajcarce sta misle o siptarima, sve ce im reci iskreno. Kad su siptari demonstrirali ispred Jugoslvenske ambasade , Svajcarci su bili zateceni slikama koje su im prikazivane. Danas su ti isti Svajcarci zateceni borbom da zastite svoju decu po skolama od drogiranja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u