ЕУ ОКРЕЋЕ ЛЕЂА КОСОВУ: Албанцима НЕПРЕМОСТИВА ПРЕПРЕКА неочекивана група земаља

EU OKREĆE LEĐA KOSOVU: Albancima NEPREMOSTIVA PREPREKA neočekivana grupa zemalja

5 novembra 2018

Povećava se broj država koje oklevaju da odobre liberalizaciju viza za žitelje lažne države Kosovo, a među najistaknutijim članicama EU su Holandija, Nemačka, Francuska i Belgija, prenosi prištinska štampa na albanskom.Analitičar Evropskog instituta za politiku Kosova Tauljant Krueziu rekao je da umesto da raste, broj država EU koje podstiču liberalizaciju viza za Kosovo zapravo opada.

– Oklevanje se videlo u stavovima Nemačke, Francuske i Holandije o liberalizaciji viza za Kosovo. Ali, sada je 10 ili 12 zemalja koje su neodlučne. Ako ove tri zemlje oklevaju, prepreke su očigledne – rekao je Krueziu.

U neformalnim krugovima u Prištini ističu da je propušteno vreme za lobiranje i da je još u julu mesecu trebalo uložiti veće napore za promenu stava Francuske, Nemačke, Belgije i Holandije.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miraš says:

    Što Šiptare nekako ispod žita ne primi njihova bliska sestra Hrvatska koja je već u EU, time bi im put u EU bio skroz otvoren. Na sličan način može da im pomogne i Slovenija jer i oni hudiči voleli su i dan danas vole Šiptare.

  2. Miraš says:

    Francuska je priznala nezavisno Kosovo odmah prvog dana - 18.02.2008.godine, isto kada i Albanija, Turska, Avganistan, SAD, V.Britanija, itd. Red bi bio da im Francuska prva odobri i liberalizaciju. Nemačka je isto brzo priznala nezavisnost Kosova dva dana kasnije 20.02.2008. Kad su 90-tih pomagali terorističku UČK onda su tvrdili da su to siroti civili i da su zabrinuti za njihove živote i ljudska prava pa neka sada budu dosledni.

  3. trikornjanin says:

    Mogu slobodno da pitaju Svajcarce sta misle o siptarima, sve ce im reci iskreno. Kad su siptari demonstrirali ispred Jugoslvenske ambasade , Svajcarci su bili zateceni slikama koje su im prikazivane. Danas su ti isti Svajcarci zateceni borbom da zastite svoju decu po skolama od drogiranja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *