ЕУ ОШТРО УСЛОВЉАВА: Предајте Косово, прихватите мигранте, па онда…

EU OŠTRO USLOVLJAVA: Predajte Kosovo, prihvatite migrante, pa onda…

24 jula 2018

Ministarka za Evropu, integracije i spoljne poslove Austrije Karin Knajsl izjavila je da su zemlje EU “više nego oprezne” u pogledu “uvoza” otvorenih pitanja novih članica, i da je sveobuhvatna normalizacija odnosa Beograda i Prištine ključna za evropske integracije Srbije i Kosova.Austrijska šefica diplomatije ocenila je u intervjuu za Večernje novosti da dve strane, Beograd i Priština, mogu da okrenu novu stranicu u međusobnim odnosima putem pravno obavezujućeg sporazuma.

Prema njenim rečima pridruživanje EU ne znači da moraju da trpe veze sa Rusijom i kako je dodala Beograd “sigurno može da pronađe pragmatičan pristup održavanju dobrih odnosa sa Moskvom”.

Knajsl je pohvalila saradnju Austrije i Srbije po pitanju migrantske krize, ali je navela da se od Srbije očekuje da “blisko uskladi svoju migracionu i viznu politiku sa EU, kako bi se izbegao jaz” u sveobuhvatnom pristupu EU.

Ona je ocenila da su spekulacije o osnivanju regionalnih centara za prihvat migranata “preuranjene”, podsetivši ipak da je ideja o tim centrima potvrđena na nedavnom samitu EU, a cilj tog “obećavajućeg koncepta” je uklanjanje podsticaja za započinjanje opasnih putovanja.

“Podrazumeva se da će osnivanje takvih centara biti jedino moguće u bliskoj saradnji sa zemljama kojih se to tiče. Prvo moramo da razradimo mnogobrojne praktične i pravne detalje”, rekla je Knajsl.

Beta

KOMENTARI13 komentara

 1. punca says:

  EU OŠTRO USLOVLJAVA: Predajte Kosovo, prihvatite migrante, pa onda…i zakopajte sebe u septičko jamo …

 2. Soldat says:

  Važi!

 3. ARTILJERAC says:

  I još da vam zalijemo cveće.....

 4. Za Srbiju says:

  A organi, deca, rudnici, nuklerni otpadi, tehnološki otpadi, GM đubre, .... Nabrojite sve. Do poslednjeg Srbina.

 5. rajkoo says:

  Bio jednom jedan mladic koji se zvao Gavrilo Princip. Nema ovde mnogo reci ali za pametnog coveka i komarac je muzika (kako je jednom Ckalja rekao)

 6. DUSKO says:

  SVI SRBI DA IZVRSE KOLEKTIVNO SAMOUBISTVO, PA DA VAM POVADIMO ZDRAVE ORGANE, OSIM VUCICA I NJEGOVE MAFIJE I ONDA CEMO VAS PRIMITI U EU !!!

  • Hruscov says:

   Ne vrede ni pare, sve zarazeno uranijumom, gmo, jednom recju...djubre.

 7. Milax says:

  Bas sada kada ovoliko ,, grizu da priznamo Kosovo,, moramo udariti kontru I reci NEMOZE.Srbija ,,NIKADA,, nece uci u ,,EU,, I to je svima jasno.,,Pregovori,, o pristupanju trajace do 2025 a tada ce reci Jos samo ovo I evo vec 2030-te cete biti vrlo blizu itd.Ukoliko izdamo Kosovo sledi Vojvodina I eto nama Beogradskog Pasaluka.Bojim se da su ovi prostori bivse SFRJ obecani nekom drugim narodima I da ce Srbi biti usisani ,,boljim zivotno uslovima,, zapada kako bi se Balkan pretvorio u otpad Evropskih naroda.Sa neke druge vremenske distance posle 2050 ce biti utvrdjeno to da je raspad SFRJ pocetak kraja vecinskog prisustva svih Slovena na Balkanu.

 8. Pera13 says:

  I kad to sve uradimo reći nam: "Bravo, Srbi, oficijelni deo je završen, a sad okrenite zadnjice, spustite pantalone i nagnite se nspred, počinje zabavni deo orograma..."

  • Velika Metla says:

   Pera13,oooooooo....,pa to se već desilo 5.oktobra! Sada je samo pitanje "finoće"!

 9. Taipova Češma says:

  Nikad u đubre, nikad u blato. Nikad u eu nikad u nato.

 10. Alien says:

  Džaba pišete komentare! Odluke bez konsultacija naroda donose "odabrani" političari, izglasani poslanici, anonimusi koji izranjaju mesecima nakon izbora na vladarska mesta,uz otvorene izjave da će preseći protiv volje 80% naroda. Zato dobijamo Zakone koji nam oduzimaju decu,zdravlje, organe,vojsku, teritoriju.Neverovatna koincidencija al sve to odlazi iz zemlje nekom drugom. Mi lajemo u email-etar, a karavani prolaze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *