ЕУ ПОТВРДИЛА! За два дана састанак главних преговарача Београда и Приштине у Бриселу

EU POTVRDILA! Za dva dana sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu

28 septembra 2021

Portparol EU Peter Stano potvrdio je da će se glavni pregovaraci Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bislimi sastati u sredu, 29. septembra, u Briselu.Prethodno je Stano naglasio da će ”prvi pozitivan korak” u rešavanju trenutne situacije na KiM biti dolazak glavnih pregovarača u Brisel.

– Oni će iskoristili platformu dijaloga da razmotre put napred što znači deesaklacu situacije, jer ono što se trenutno dešava nije dobro ni za narod na Kosovu, u Srbiji, ali i u regionu – poručio je Stano.

Šef diplomatije EU, Žozep Borelj u jučerašnjem saopštenju najavio je sastanak glavnih regovarača uz očekivanje da je od ključne važnosti da oni dođu ”sa mandatom da razgovaraju o daljem putu i pronađu održiva rešenja koja su u interesu građana”.

Peter Stano je danas ocenio da ”dijalog Beograda i Prištine nije propao” kao i da EU veruje da će na kraju ”biti moguće da se obe strane dogovore” oko rešenja kako za trenutnu krizu na KiM tako i sveubuhvatnog rešenja o normalzaciji odnosa.

KOMENTARI4 komentara

 1. ostrogorski says:

  Vučić se drži one maksime: "Kad se dvojica svađaju, pametniji popuši".

 2. Ivana says:

  Ide mali vučko kojem se smeje ceo svet i srpski neprijatelji po naredbe i instrukcije srpskih đelata i vekovnin neprijatelja.

 3. padre says:

  Ne da su glavni, nego su najglavniji!

 4. 1389 says:

  Zapadni cilj ostaje takozvano međusobno priznanje Srbije i Kosova, što je nemoguća konstrukcija, jer Srbija nema potrebe da priznaje Kosovo... Što da ga priznajemo, kad je naše... nema potrebe za priznanjem...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *