ЕУ ПОТВРДИЛА! За два дана састанак главних преговарача Београда и Приштине у Бриселу

ЕУ ПОТВРДИЛА! За два дана састанак главних преговарача Београда и Приштине у Бриселу

28 септембра 2021

Портпарол ЕУ Петер Стано потврдио је да ће се главни преговараци Београда и Приштине, Петар Петковић и Бесник Бислими састати у среду, 29. септембра, у Бриселу.Претходно је Стано нагласио да ће ”први позитиван корак” у решавању тренутне ситуације на KиМ бити долазак главних преговарача у Брисел.

– Они ће искористили платформу дијалога да размотре пут напред што значи деесаклацу ситуације, јер оно што се тренутно дешава није добро ни за народ на Kосову, у Србији, али и у региону – поручио је Стано.

Шеф дипломатије ЕУ, Жозеп Борељ у јучерашњем саопштењу најавио је састанак главних реговарача уз очекивање да је од кључне важности да они дођу ”са мандатом да разговарају о даљем путу и пронађу одржива решења која су у интересу грађана”.

Петер Стано је данас оценио да ”дијалог Београда и Приштине није пропао” као и да ЕУ верује да ће на крају ”бити могуће да се обе стране договоре” око решења како за тренутну кризу на KиМ тако и свеубухватног решења о нормалзацији односа.

KOMENTARI4 коментара

 1. острогорски says:

  Вучић се држи оне максиме: "Кад се двојица свађају, паметнији попуши".

 2. Ivana says:

  Ide mali vučko kojem se smeje ceo svet i srpski neprijatelji po naredbe i instrukcije srpskih đelata i vekovnin neprijatelja.

 3. padre says:

  Ne da su glavni, nego su najglavniji!

 4. 1389 says:

  Zapadni cilj ostaje takozvano međusobno priznanje Srbije i Kosova, što je nemoguća konstrukcija, jer Srbija nema potrebe da priznaje Kosovo... Što da ga priznajemo, kad je naše... nema potrebe za priznanjem...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u