ЕУ ПРИЗНАЛА: Руси не дезинформишу на Балкану

EU PRIZNALA: Rusi ne dezinformišu na Balkanu

7 marta 2017
(foto: Pixabay)

(foto: Pixabay)

Lideri EU su odlučili da izbrišu iz nacrta završnog dokumenta pominjanje „ruskog mešanja i dezinformacione kampanje“ na Balkanu, piše „Blumberg“ pozivajući se na taj dokument.

On je posvećen 60. godišnjici Rimskog dogovora (1957), koji je postavio kamen-temeljac EU.

Kako su javili neki mediji, na sastanku će biti govora o daljoj sudbini EU uzimajući u obzir predstojeći izlazak Velike Britanije.

– EU namerava da naredne nedelje produži sankcije za 150 osoba i 37 kompanija iz Ukrajine i Rusije – saopštio je novinar radio „Slobode“ u Briselu Rikard Jozvjak na svojoj stranici na Tviteru.

U poslednje vreme tema informativne borbe sa ruskim medijima postala je prilično česta u evropskim zemljama.

U novembru je Evropski parlament doneo rezoluciju o borbi protiv ruskih medija, gde su glavne pretnje bile agencija Sputnjik, televizija RT i fond „Ruski mir“ i federalna agencija pod kontrolom MIP-a „Rosotrudničestvo“.

Niz tačaka ovog dokumenta se graniči sa uvođenjem cenzure.

Predsednik Rusije, komentarišući donošenje rezolucije, čestitao je novinarima RT i Sputnjika rezultate rada.

Po njegovim rečima, ovaj dokument dokazuje još jednu degradaciju demokratije u zapadnom društvu.

Ipak, dodao je Putin, on računa na zdravi razum i nada se da neće biti realnih ograničenja za ruske medije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. kuka says:

    Zapad više nema pojma šta priča i šta hoće. Slatko me je nasmejala izjava nekog američkog senatora koji nam je najzad, posle višemesečnih optužbi bez i jednog dokaza, otkrio u čemu se sastoje hakerske aktivnosti Rusije. Kaže čovek otvoreno da su Rusi sve podmuklo namestili tako da pretraživači na ključne reči prvo izbacuju ruske medije. Onaj ko se malo razume u ove stvari zna da se radi o potpuno regularnom i uobičajenom postupku koji se naziva optimizacija sajta kojoj i jeste cilj da sajt učini što vidljivijim i prijemčivijim za pretraživače. To ponekad nije lako postići jer traži dosta znanja i zavisi od mnogo parametara, ali eto, Rusi uspeli i to kako! Kad se sve to sabere, dobije se u rezultatu zaključak da su Rusi krivi samo zato što bolje izradjuju svoje sajtove, što su profesionalniji i što imaju više stručnih znanja od američkih. Ako sad ruski lekari pronadju lek za rak šta će tek oni doživeti! Komedija!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *