EU proširila sankcije Rusiji

EU proširila sankcije Rusiji

12 maja 2014

the-ukraine-crisis-is-wreaking-havoc-on-commoditiesŠefovi diplomatija zemalja članica Evropske unije dogovorili su se danas da dodaju nova imena na listu ruskih funkcionera kojima je zabranjeno da putuju u EU i koriste usluge evropskih banaka, nezvanično je saopšteno u Briselu.

Evropski diplomata koji je želeo da ostane anoniman rekao je novinarima da je na današnjem sastanku ministarskog saveta odlučeno da se na listu doda još 13 osoba i dve ruske firme, čija će imena biti poznata sutra.

Uz ranije donete mere, evropska „crna lista“ obuhvata ukupno 61 osobu, a na njoj su uglavnom bliski saradnici predsednika Vladimira Putina i funkcioneri vojno-bezbednosnog aparata.

Očekuje se da informacija o novim sankcijama bude zvanično objavljena danas popodne.

JANUKOVIČ POZVAO KIJEVSKE VLASTI DA POVUKU VOJSKU

Kijevska „ubilačka hunta“ već je ubila više od 300 miroljubivih građana u Ukrajini, rekao je svrgnuti ukrajinski predsednik Viktor Janukovič, koji je pozvao kijevske vlasti da povuku vojsku i naoružanje iz regiona Donjeck, Lugansk, Odesa i drugih i da obustave nasilje i teror nad sopstvenim narodom.

„Apelujem na vas da stanete. Ceo svet je video koliko je ljudi izašlo na referendum! I vi možete da ignorišete te rezultate, ali ni vi ni Evropa ni neke druge zemlje ne možete da priznate da nema terorista i da vodite rat protiv sopstvenog naroda“, rekao je Janukovič, prenela je agencija Itar Tass.

Narod svakog dana vidi šta radite sa zemljom. Vi ste već prešli tačku sa koje nema povratka, dodao je Janukovič.

„Apsolutna većina područja Donbas došla je na referendum da da svoj glas bilo kakvoj vrsti državnosti“, rekao je Janukovič, koji je istakao da je nestalo strpljenje ukrajinskog naroda.

Prema Janukoviču, narod je glasao protiv situacije u kojoj je moguće da se sopstveni narod nazove teroristima i da počne da se nezakonito ubija.

„Mogu da priznam neke od mojih strateških grešaka sada, ali moje je duboko ubeđenje da ni moć, ni karijera ni finansijski uspeh ne mogu da koštaju ljudski život“, rekao je Janukovič.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *