ЕУ ПУЦА – МЕРКЕЛОВА ЗАПРЕТИЛА БРИСЕЛУ: Ако не буде заједничке куповине Спутњика V за ЕУ – наручићемо сами

EU PUCA – MERKELOVA ZAPRETILA BRISELU: Ako ne bude zajedničke kupovine Sputnjika V za EU – naručićemo sami

21 marta 2021

PANDEMIJA je pokazala da Evropska unija u sferi vakcina nema suverenitet. Da ga nema ni velika i moćna Nemačka.

Voda im je došla do grla kada se pokazalo da britansko-švedska AstraZeneca pravi trombove i ubija vakcinisane.U čudu se našla i Angela Merkel koja je sebe već naterala da izjavi:

„Ako Evropska unija ne naruči zajednički rusku vakcinu protiv koronavirusa Sputnik V, Nemačka može početi da je sama kupuje“.

Dodala je da zemlje EU treba da koriste sve vakcine koje regulator EU za lekove (EMA) pusti na tržište:

„Prihvatićemo zajednički nastup EU, ali još ne vidim nikakve znakove da će se to dogoditi. Ako izostane – Nemačka će morati da krene svojim putem“.

Odmah se oglasio i italijanski premijer Mario Dragi koji takođe nije isključio da će – u nedostatku koordinacije unutar EU – i njegova zemlja samostalno naručiti rusku vakcinu Sputnjik V.

Dragi je naglasio: „Ako EU-koordinacija ne uspe, onda se mora delovati nezavisno. To je već rekla Angela Merkel, a – evo i ja govorim“.

Ovo je, nema sumnje, šamar i Briselu i Vašingtonu. Jer, Zapad koji je na Rusiju poslednjih decenija gledao s visoka – sada faktički moli rusku vakcinu.

A tvrdio je da je lažna, slaba i štetna po ljudsko zdravlje. Da je i geopolitički – maligna.

Nemačka je već na jednom kolenu traži rusku vakcinu iako dobro zna da to buši gume planovima administracije Džoa Bajdena.

Merkelova je ovako nastupila u danu u kojem je portparol njene vlade Štefen Zajbert poručio Vašingtonu da Nemačka odbacuje eksteritorijalne sankcije SAD protiv gasovoda Severni tok 2.

KOMENTARI11 komentara

 1. Čist je ko Suza says:

  Nećeš otrovnu Zeneku negu ruski Sputnjik? E, baba, ne može tako, plati pa klati rusima. Rusi mogu da spasu svet od kurone ali skinite im sankcije kad ste sada tako pametni. Zato su zatupasti i dementni ameri tako zavidni Rusima. Kada bi se sada pojavila realna pretnja po svet od vanzemaljaca, amerikanci bi prvi napravili pakt sa njima i udružili se kako bi najpre uništili Ruse. Koja prokleta satanska svesnost?

 2. Si Ju Leter Aligeder says:

  Gle, administracija Džoa Baje vozi sa izbušenim gumama od sputnjika? Netje dugo.

 3. Cp6a says:

  Vidi ti babu pametnicu! Eh, Putine...

 4. Portopranco says:

  Pogledao sam muslimanski film Quo vadis,Aida?U glavnoj ulozi je bosanska muslimanka koja govori engleski jezik.Film je rađen da se svidi dijelu zapadne javnosti i to mu je najveća slabost.Odmah se vidi da je to UVLAKAČKI film.Takvi i jesu kao što svi znamo većina bosanskih muslimana,uvlakači i ulizice,pa im je takav i film.Hoće li se svidjeti Merkelači ostaje da vidimo.Ona je u školi ipak bila najbolja u ruskom,a ne u engleskom jeziku.

  • Velika Metla says:

   Kada je reč o ovima iz "regiona" nema ništa ni novo, a ni nepoznato, kda se radi o uvlačenju u prkno svima alama i vranama koje su kidisale na Srbe. "Region" uvek drži gaće ispod kolena, jedina joj je, za momenat, nepoznanica prema kojoj će se strani okrenuti s buliom. Gaće ispod kolena su znak raspoznavanja "regiona". Čak se uvuku dublje i od samih gaća.

 5. Rista says:

  Da sam Rus, ne bi im dao. Opet će se Zapad dogovoriti i opljačkati Rusiju a posle isto. Jesu Rusi naneli neočekivan udarac Zapadu, ali sve će to završiti kao i ruska nafta. U rukama Zapada a pare koje dobiju oligarsi će opet strpati u Zapadne banke i igrati fuzbal po Londonu. A Rusima ostaje da se prave važni i ponosni i da imaju platu deset puta manju od Zapada. Nažalost, Rusi će poltronski trčati da im daju vakcinu poludžabe polufraj i dokažu da su humaniji od Zapada, mada Zapad taj dokaz uopšte ne uzbuđuje. Saće Zapad da pravi vratolomije i da uveze ruske vakcine preko Kine jer je Rusija pod sankcijama. Na isti način su rešili i da preko Kine pljačkaju ruska blaga i to još jeftinije nego kada su direktno kupovali od Rusije. Naivni Rusi će sve nogom udupe trčati da udovolje Zapadu. A svi istočni listovi će pisati kako Zapad propada, sa mučnim osećajem da su opet opljačkani, a taj osećaj neće spominjati. Silovanje Rusije. I ništa novo, novo trćenje Rusa je na vidiku. Kada Ameri uvedu sankcije, oni prestaju da prodaju čak i crtane filmove Istoku i čak zabrane da deca Istoka gledaju Miki Mausa. A Rusi? Pa napiso sam gore. (Merkelka kvarcuje odromboljenu kožu. Verovatno i nekle dolenaka)

 6. petrovgrad says:

  Nisam rasista, ali imam utisak da od Kovida-19 najmanje je otporna bela rasa. Zapadna evropa i bela rasa u njoj moraće da nestane ili da se genetski ojača odnosno ukrsti sa drugima. Holandija, Belgija, Danska, Švedska, Germanija, Francuska,.. će medju prvima nestati. Šta im ovo znači sa Kovid pasošima,neka samoizolacija. Pa to će ih ukopati, nešto vakcine iz Engleske nemaju prodju.

 7. Beli Orao says:

  Ja bi im prodao ali duplo skuplje a ako ih proda neko drugi mora se držati cijene i to po ruskoj regulativi ! Tako da profit ide u rusku kasu!

 8. Beli Orao says:

  Jer da je obrnuto zapad bi isto uradio , odrapio bi Rusiju ili Kinu !

 9. petrovgrad says:

  Rusija i Rusi nisu iti pojam. To [to preduyima Rusija, ne yna;i da je dobro ya Ruse. U Rusiji je gospodin i gazda mister dolar i njegovo veličanstvo Evro. Rusi su u mnogome jaki i napredni, ali što se tiče ekonomije tu su ovce za šišanje.Gledam ostrvo Bahrein i uporedjujem sa Jamalom ili Kamčatkom. Ekstremni su klimatski uslovi i na jednu i na drugu strani. Jamal minus 50, led i sneg. Bahrein plus 50 sunce i pesak. Jamal plin i nafta bezkonačno, Bahrein daleko manje. Bahren puteve od po 6 traka kroz pustinju. Rusija-Jamal uzane puteve po snegu i balvani preko močvara za specijalna vozila. Ko može da mi pruži odgovor , zašto je to tako. Znam jedino da FK Čelzi, igrači i uprava nose satove od po par stotine hiqada evra, a platu dobijaju od Abramoviča, koji guli kožu Rusima. U BRAHREN TOGA NEMA, ODMAH NA KOLAC.Braćo Rusi,pošaljite par studenata da uče ekonomiju u Bahrein, pa kad porastu da vode ekonomiju u Rusiju. To je jedini način da se oslobodite pljačke zapada.

 10. uddu says:

  Jeste li ovaj tekst napisali sa namerom da mi zavolimo vakcine ? Sve rusko vam je draže,pa makar to bilo i na našu štetu i štetu naše dece !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *