ЕУ СЕ ИГРА ВАТРОМ: Санкције Русији продужене до краја јануара 2016.

EU SE IGRA VATROM: Sankcije Rusiji produžene do kraja januara 2016.

18 juna 2015

European-Parliament 6545Vlade zemalja članica Evropske unije složile su se da produže sankcije Rusiji zbog njenih akcija u Ukrajini za šest meseci, tačnije do 31. januara sledeće godine, saopštile su diplomate.

Članice Evropske unije složne „zbog akcija Rusije u Ukrajini“

Produžetak sankcija za još šest meseci usaglasili su na sastanku u Briselu ambasadori 28 zemalja članica EU.

Očekuje se da će ratifikacija ove odluke na sastanku ministara spoljnih poslova EU u ponedeljak u Luksemburgu biti samo formalnost, prenela je agencija Rojters.

Ruski ministar finansija Anton Siluanov je rekao da je Moskva u ekonomskim planovima već uzela u obzir mogućnost produženja sankcija.

Evropski parlament je prošle nedelje izglasao rezoluciju u kojoj se traži da se Rusiji produže sankcije zbog mešanja u sukob u Ukrajini i pozvao na jedinstvo u suprotstavljanju politici Moskve.

Posle toga se oglasio portparol ruskog predsednika Dmitri Peskov koji je poručio da će Rusija odgovoriti principom reciprociteta, ako se pritisak zapadnih sankcija na nju pojača.

– Što se tiče sankcija, Rusija je više puta naglasila da se zalaže za princip uzajamnosti i nijedan korak u sankcijama neće ostati bez odgovora – rekao je tada Peskov.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *