ЕУ тражи од Србије НЕМОГУЋЕ!

EU traži od Srbije NEMOGUĆE!

21 aprila 2020

Šef evropske diplomatije Žosep Borel izjavio je danas da se na Zapadnom Balkanu vodi „borba narativa“.

I da se na ulicama Beograda, na primer, mogu videti bilbordi kojima se samo Kini zahvaljuje na podršci Srbiji.

„Intresantno je da nikada nisam video billbord sa zahvalnicima EU na pomoći. A mi smo obezbedili mnogo pomoći Srbiji i drugim zemljama Zapadnog Balkan kako pre tako i tokom krize“, rekao je Borel, te primetio da evropska pomoć i zalaganje nisu dovoljno uzeti u obzir, dok se pomoć Kine doživljava kao mnogo važnija.Stoga je važno da EU pojača i svoje kapacitete u informisanju javnosti u regionu o stabilizirajućoj ulozi Brisela na Balkanu, rekao je visoki predstavnik u obraćanju poslanicima Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta.

Šef diplomatije EU Žozep Borel kaže da Zapadni Balkan neće biti stabilan bez jasne EU perspektive.

„U cilju jasne perspektive EU mora da radi na rešavanju razlika između Kosova i Srbije“, naglasio je Borel.

On je u svom obraćanju poslanicima Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta ocenio da je odsustvo dijaloga između Beograda i Prištine najteže pitanje na Zapadnom Balkanu.

Kazao je i da je novi specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak preuzeo mandat pre nedelju dana i da je u kontaktima sa vlastima obe strane.

„On još stvara tim i dajmo mu vremena da vidi kao može da pomogne dvema stranama da nastave razgovore“, kaže Borel.

Dodaje da je Lajčak iskusan diplomata, koji će stalno biti angažovan u regionu i to sa svim stranama, uključujući i UN i SAD.

KOMENTARI11 komentara

 1. D says:

  Kina nas nije ubijala.

  • harry neron says:

   Ali su vas ubujali vaši saveznici i tutori, rusi i britosi, koji stoje iza svega što se događa kod vas poslednji vek i kusur, od masakra nad porodicom Obrenović nadalje. A vi vek i kusur prolivate vlastitu krv za tuđe interese, setite se atentata u Sarajevu, 27. marta 42., pa ludačke politike mešanja etničkog i političkog 90. godina,...sve nabrojano je bilo u interesu rusa i britosa a vi ste prolili svoju krv.

   • Miraš says:

    Gde su tada bili "saveznici" Hrvati? Njih ne pominješ jer oni su skroz nevini, kao tek od majke rodjeni.

 2. Cetnik says:

  EU zlikovci otplacaju dug koji nikada nece otplatiti.

 3. Erulian says:

  Borelko, problem je što ni eu nema jasnu perspektivu! Kao i Djekna, još nie umrela, a kad će, ne zna se.Kod Srba eu ne asocira na perspektivu, nego na retrospektivu, a tu su samo bombardovanja, sankcije, ucene, hagovi i Hadovi.Ni prošla eu pod Hitlerom nije nas bolje dojmila.Štetu koju ste napravili Srbiji ne možete zabašurati promilima pomoći.

 4. Rajko says:

  Ma sta boli uvo Borela kome zahvaljujemo i kakve bilborde imamo. Sta bi bilo da mu Vucic ili jos bolje Dacic kaze da u evropi postavljaju srpske bilborde? Ti se meetari koji vrsljaju u nase dvotiste treba proterati i i u lice im reci da gledaju svoje dvoriste.

 5. Kosovac says:

  Da su bilo koga odredili za „vođu pregovora“ umesto Lajčaka, sve bi se svodilo na isto. Međutim, određivanje srbomrsca Lajčaka je u funkciji stavljanja na znanje srpskim „vladarima“ Srbije da je Srbija okupirana i da srpska „vlast“ postoji samo kao Izvršna vlast okupirane zone u „Zapadnom Balkanu“. Tako i ovaj komitetlija EU dolazi u situaciju da prizemno savetuje da se obožavanje Evropske Unije u Srbiji vrši i parolama preko bilbordova. Malo mu je što se u svakoj opštini u Srbiji kočopere transparenti „Nemačka saradnja“, „USAID“, i slično, a umesto kukastog krsta tu čoveku bode oči onaj odvratni logo sa 12 zvezdica (broj članova EU).

 6. Ramonda Serbika says:

  Samo klozeti i mokri čvorovi u zgradi Generalštaba u Beogradu,koju ste srušili iz samo vama znanih razloga SU VREDNIJI od vaše takozvane humanitarne pomoći,a koja je u stvari preskup kredit koji opet završava u vašim rukama.Kažeš,nema vas na bilbordima - i ne treba, ali vas ima na UMRLICAMA preminulih od vašeg OSIROMAŠENOG uranijuma koji nas svakodnevo ubija i koji će nas ubijati još stotinama godina.To vaše LICEMERJE nas čini još jačim da vas,neka mi dragi Bog oprosti još više preziremo i m....o.

 7. Nebeska Srbija says:

  Predlazem zahvalnice EU na svim bilbordima u Srbiji ali iz 99te..I da na tim bilbordima budu slike i imena poginulih i ubijenih,ako uopste moze da stanu na jednom bilbordu!

 8. Za Srbiju says:

  Mi da dogovaramo sa Prištinom o predaji svojih teritorija, a on pohapsio sve predtavnike vlasti Katalonije i osudio na zatvorske kazne. Gde je tu bio Lajčak?

 9. padre says:

  Postaviti će Srbija bilborde, kad se i njoj izvinete, kao Italijanima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *