ЕУ ТРАЖИ: Србија да промени политику према Русији!

EU TRAŽI: Srbija da promeni politiku prema Rusiji!

11 januara 2017

mccallister 346

Od Srbije se traži zaštita prava manjina u obrazovanju, upotrebi jezika, učestvovanju u javnoj administraciji i pristup medijima i verskim obredima na manjinskim jezicima.

Od Srbije se traži zaštita prava manjina u obrazovanju, upotrebi jezika, učestvovanju u javnoj administraciji i pristup medijima i verskim obredima na manjinskim jezicima.

Izveštaj o napretku Srbije ka EU, o kome će poslanici Evropskog parlamenta raspravljati danas, a koji će podneti izvestilac Dejvid Mekalister, uglavnom je pozitivno intoniran, ali i konstatuje da Beograd nema napretka u pitanjima vladavine prava i slobode medija, piše hrvatski Jutarnji list.

Takođe, od Srbije se traži zaštita prava manjina u obrazovanju, upotrebi jezika, učestvovanju u javnoj administraciji i pristup medijima i verskim obredima na manjinskim jezicima.

Evropski parlament pozvao je Srbiju da svoju spoljnu i bezbednosnu politiku prilagodi politici Evropske unije, uključujući i politiku prema Rusiji. Srbiju su pozvali da nastavi normalizaciju odnosa s Kosovom.

Izveštaj je prilično pozitivno intoniran za Srbiju, ali pomenut je suštinski problem koji će još dugo biti ozbiljna prepreka Srbiji na putu prema EU, piše Jutarnji list.

List podseća da Rezolucija EP ističe napredak Srbije u dobro pripremljenom pristupu pregovaračkom procesu, napredak prema funkcionisanju tržišne ekonomije, u dobrom upravljanju migrantskom krizom i u borbi protiv organizovanog kriminala.

KOMENTARI3 komentara

  1. deda mraz says:

    Meni uopste nije jasno da ovaj idiot ne vidi da je EU mrtvi konj koga je Amerika unistila tj. samo im je EU trebala da bi ih gurnuli protiv Rusa medjutim Putin je to sve iskulirao i pokazao im je par puta da ne smeju pisnuti i valjda mu jasno da sada Putin sve odredjuje jer niko od tih jajara ne sme da mu izadje na crtu osim sto lajuckaju i ovaj novi presednik tj.Tramp samo mora na lep nacin da obezbedi povlacenje tj. isto kao i Jelcinj devedesetih godina.

  2. Dusan says:

    Englesko djubre po obicaju zanemaruje interese kako Srbije tako i naroda koji bezmalo broji na ovim prostorima skoro 10. miliona stanovnika. To ostrvo koje i dalje vlada svetom treba zbrisati sa lica zemlje za sva vremena. Zamesali su bliski istok i toliko je ljudi zbog njihovog "interesa" ubijeno. od prvog svetskog rata mute i rade nam o glavi. Djubrad koja je napustila EU a njihov izvestilac je Englez kao i njihov muceni ambasador u Srbiji. Sta nam to govori, da jedino englezi imaju za cilj da nas unesrecuju stalno zarad zastite njihovih interesa. A interes im je jedino da ne dozvole da Rusija bude u prijateljskim odnosima sa Srbijom. Treba tu knjigu zatvoriti za sva vremena i traziti od Rusije zastitu ali i od Nemacke jer je Nemackoj u interesu vise da zivi u miru sa Rusijom nego sa Engleskom

  3. vlada says:

    Evo,ne mogu bas sutra ali od prekosutra menjam politiku prema Rusiji,jel moze senjor Mekalister ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *