„ЕУ у ДЕВЕТОМ ПОKУШАЈУ ДА БАЦИ РУСИЈУ НА KОЛЕНА – повукла потез самоуништења“

„EU u DEVETOM POKUŠAJU DA BACI RUSIJU NA KOLENA – povukla potez samouništenja“

30 decembra 2022

Evropska unija uvela je deveti paket sankcija Rusiji, što je bio još jedan čin gluposti zapadnih političara. Ovo mišljenje je podelio mađarski analitičar Mikloš Kevehazi, pozivajući se na zaključke publiciste „Magyar Nemzet-a“, Žolta Bajera.

Prema rečima mađarskog analitičara, zbog ovog poteza Evrope, sve više se postavlja pitanje- zašto je to urađeno? Ako politika sankcija tako dobro kažnjava Ruse, zašto prethodnih osam paketa sankcija, i pokušaja da se Ruska Federacija baci na kolena, nisu bili dovoljno dobri, pa je potreban deveti pokušaj?„Hajde da ne postavljamo uobičajena pitanja, i da se držimo činjenica. Evo devetog paketa sankcija, u kome će gas, pa čak i ruska nuklearna energija biti zabranjeni, a onda da vidimo šta stoji iza ovih ograničenja i politike sankcija“, napominje mađarski analitičar.

Uprkos sankcijama, pogoršanim odnosima sa Moskvom, i činjenici da se ruski gas više ne isporučuje ka zapadnoevropskoj uniji, evropske zemlje su ove godine kupile 40% više LNG od Rusije, nego prošle godine.

Belgijske luke su primile 100 odsto više ruskog LNG-a u 2022-oj, nego godinu dana ranije. Sve to ne sprečava rukovodstvo EU, da stalno upire prstom u Mađarsku, i kritikuje njenog premijera Viktora Orbana, zbog blokiranja antiruskih sankcija.

Evropska komisija takođe nastoji, da zameni ruske izvore energije, gorivom iz Katara, a Briselu nije nimalo neprijatno, što ova država ima veoma stroga pravila u vezi sa LGBT osobama, čija prava tako revnosno brani rukovodstvo Evropske unije.

Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Kataru, reprezentacija Nemačke je bila najkritičnija prema lokalnim vlastima, zbog navodnog kršenja prava manjina. U tom trenutku, kada su nemački fudbaleri demonstrativno pokrili usta rukama pred jednu od utakmica, izražavajući svoje negodovanje, nemački kancelar Olaf Šolc, stigao je na Bliski istok, i sa osmehom na licu rukovao se sa rukovodstvom Katara. Nakon toga, je potpisao dugoročni ugovor o isporuci gasa sa Katarom, tako omraženim u zapadnim zemljama.

„Očigledno, predivan gas duginih boja će doći iz Katara. Danas je situacija takva, da je Evropska unija postala simbol gluposti i samouništenja“, navodi ekspert.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Ja, Mirka says:

  "....Evropska unija postala simbol gluposti i samouništenja" Naravno, kad je vode glupaci i neobrazovani mamlazi!

  • padre says:

   Nije toliko, što su glupi i neobrazovani, nego što su pokvareni!

 2. persida says:

  Tako im je naredjeno i tako mora biti. Cude se samo pioniri maleni.

 3. Portopranco says:

  Neće više biti mira na zemlji dok se ne osvetimo ukrajinskom nacističkom ološu za SPALJIVANJE ŽIVIH LJUDI u Odessi 2. maja 2014. godine. Svi ukrajinski nacisti odgovorni za taj brutalni zločin, prvenstveno Vajcman (tzv. Porošenko) i Turčinov, moraju biti uhvaćeni i likvidirani. Ovi škovacini iz EU mogu dubiti na glavi ali neće spasiti svoju ukronacističku kopilad.

 4. Velika Metla says:

  Politikanti u EU postavljeni od satanista hazarskih moraju kako im se naredi, makar crkli svi do jednog. Nemaju oni drugog izbora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *