ЕУ УДАРА НА ЛУКАШЕНКА: Подли ударци Запада

EU UDARA NA LUKAŠENKA: Podli udarci Zapada

15 septembra 2020

Evropska unija ne priznaje Aleksandra Lukašenka za predsednika Belorusije i priprema sankcije protiv zvaničnika vladajućeg režima u toj zemlji, rekao je danas visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel.

„Smatramo da izbori 9. avgusta nisu bili pošteni i ne priznajemo Lukašenka za legitimnog predsednika Belorusije“, rekao je Borel u raspravi na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta u Briselu, objavile su agencije.„Upravo donosimo sankcije za značajan broj odgovornih za nasilje, represije i falsifikovanje izbornih rezultata“, dodao je.

„Te sankcije trebalo bi da budu usvojene pre Evropskog saveta 24. i 25. septembra u Briselu ako želimo da sačuvamo evropski kredibilitet“, rekao je šef evropske diplomatije. Odluka se, kako je iz sedišta EU prenela agencija Hina, očekuje na sastanku ministara spoljnih poslova EU u ponedeljak u Briselu.

Evropska unija takođe preispituje odnose s Belorusijom kako bi „identifikovala područja u kojima bi kontakti trebalo da budu suspendovani ili razmotreni, one u kojima ima interes da učestvuje i da ih čak intenzivira i podrži beloruski narod i civilno društvo, kao i područja u kojima može pružiti dodatnu pomoć ako se dogodi evolucija prema novoj demokratskoj Belorusiji“, rekao je Borel.

(FoNet)

KOMENTARI7 komentara

 1. test01 says:

  Zele da se docepaju Belorusije kao sto su to uradili sa Ukrajinom Jos uvek ne mogu da shvatim kako blago reaguje Rusija posto ovo treba saseci u korenu - to im je dvoriste i posle toga se zna sta sledi !

 2. test01 says:

  Zele da se docepaju Belorusije kao sto su to uradili sa Ukrajinom Jos uvek ne mogu da shvatim kako blago reaguje Rusija posto ovo treba saseci u korenu - to im je dvoriste i posle toga se zna sta sledi !

  • Sfere Interesa says:

   Pa da, evo, Rusija dela tako neupadljivo i nevidljivo jer se radi o provokaciji bez presedana, probaće Lukašenka i Putina da stave u isti koš i da im naprave revoluciju nemirima i iscrpljujućim protestima, zato Putin igra njihovu igru: 1 Što se tiče tenkova i vojne sile, to za sada ne igra, 2. Što se tiče ekonomije što može smiriti proteste, Putin ulaže u Belorusiju kredit od milijardu i po dolarića. To je upravo lova koja je trebala Lukašenku od MMF-a ali uz krvave zahteve i izdaje. 3. Putin je uveren da će Lukašenko sam da dovede u red čitavu situaciju, što naravno i mora i hoće. Putin ne želi da ratuje u svojoj zemlji, to je takođe igra amerike, ni oni ne ratuju u svojoj zemlji već u tuđim zemljama, iako u svojoj imaju buktinju pravih malih građanskih ratova, ali to im nije prioritet, tj. ne donosi dobit, lovu niti šta vredno.

 3. Čist je ko Suza says:

  Crni Borel, pa ako izbori nisu bili pošteni valjda možete nešto i da dokažete? Pozvan je bio i CESID ali nije želeo da dođe, pa kako onda dokazati poštenje izbora? Ako ne priznajete izbore, ipak morate da priznate dotadašnjeg predsednika a to je opet Lukašenko, a vi mu čestitate izbore sankcijama? Stvaro podlo da bi se posramio i najpodliji čovek. Da bi Belorusija postala nova i demokratska ona treba da to bude po šemi američke demokratije u kojoj se primenjuje američki ustav, američke investicije i krediti i okupacija američkim kapitalom. Što naravno znači ropstvo američkom sistemu. Nije zalud Lukašenko izbacio naglavačke delegaciju MMF-a ali mu se sada svete jer nije prihvatio ponudu da izda Putina. Dok je recimo naš predsednik po tom pitanju bio klizav kao morski krastavac i nije mogao da se uhvati jer kako god da to probate on vam isklizne iz ruku. Mi smo čuveni po tome što prihvatamo jare ali bi smo pare da zadržimo pri sebi. Bog će sačuvati sve nas koji verujemo u Sina Njegovog poslanika a našeg Gospoda i Spasitelja Hrista. Kada arheolozi za par hiljada godina nađu na diskovima ovakav zapis i blog shvatiće sa koliko vere smo imali pouzdanja u Boga Oca i Sina Očevog, našeg Spasitelja.

 4. Pravda says:

  Mogu da mu pljunu pod prozor, satanisti.

 5. vanja says:

  Borel je tacno izjavio da EU ne priznaje Lukasenka za legitimnog predsednika Ukrajine, sto vraca stvari na svoje mesto. Lukasenko je ipak legitimni predsednik Belorusije. Ovaj senilni starac, uz astronomsku platu koju prima da bi promucao razne bljuvotine, nije sposoban da razlikuje Ukrajinu od susedne Belorusije, osim ako se tu radi o lapsusu. To je rezultat korupcionaskog sistema EU.

 6. Farting maniac says:

  Lukasenko i Belorusija imaju Putin i Rusiju iza sebe i niko im nista ne moze. Ljubiteljima ciscenja,lizanja i mirisanja smrdljivih kaubojskih cizama pijandure Djon Vejna pitanje-zasto njihov nato fekalni saht, pardon, pakt, ne napadne ako su jaci ???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *