ЕУ УПУТИЛА ВУЧИЋУ НОВИ ПРЕДЛОГ

EU UPUTILA VUČIĆU NOVI PREDLOG

22 septembra 2021

Šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak su u telefonskim kontaktima s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom takozvanog Kosova Aljbinom Kurtijem, a cilj je hitna spuštanje tenzija na severu KiM i eventualno održavanje sastanka Vučića i Kurtija u Briselu, saznaje Tanjug.„Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak se vratio iz Beograda u Brisel i svi naši napori su usmereni na spuštanje tenzija i povratak dijalogu“, rečeno je za Tanjug u diplomatskim izvorima u Briselu.

U EU napominju da su spremni da posreduju dijalogu dva lidera koji bi se održao u Briselu, a čija bi osnovna tema bila rešavanje trenutne situacije na KiM.

Kada je reč o primeni Briselskog sporazuma, u krugovima bliskim šefu diplomatije EU za Tanjug naglašavaju da su svi do sada postignuti dogovori u dijalogu Beograda i Prištine na stolu i da ih niko nije povukao.

Dodaje se da su EU, ambasadori Kvinte i SAD potpuno jedinstveni u svojoj poruci da je u interesu i Beograda i Prištine da se situacija na terenu smiri, a da su u suprotnom obe strane na gubitku.

KOMENTARI10 komentara

 1. Gardista says:

  Glup predlog

  • Nikola says:

   Opet pozivaju i nas da se smirimo. Standardno; Šiftari divljaju, a mi treba samo da sve to pretrpimo?

 2. Strsljen says:

  Lodjebite vise i briseli eu....pregazis to do janjina pa neka se manguoiraju...treba Srbiji Zivkov i resenja sa turcima...cas...oces sedi neces mrs u albaniju juzno od janjina.

 3. Hrvacki kralj Cmarislav says:

  EUro bydale.

 4. Petrovgrad says:

  EU čine Nemačka, Francuska, Italija, i sitni sateliti. Englaska i dalje odlučuju po pitanjima Kosova. Oni priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, time NEPRIZNAJU Srbiju kao državu. Za njih Srbija je bez suveriniteta i faktor koji mora da pristane na vaki uslov.

 5. filip says:

  Vučić je toliko toga dao šiptarima a dobio je u pregovorima srednji prst, tako da je nejasno šta on treba u ovim pregovorima da traži osim da zahteva da se B. sporzum ispuni u potpunosti i ništa drugo. Jedino šiptari mogu da ispune potpisano i od toga ni pedlj više ne mogu da dobiju. Sve drugo je izdaja pa i ono sve do sada dato.

 6. Beli Orao says:

  Hehe, opet vas opija EU koja ništa nije učinila za nas a vozaju nas redovno do Brisela i nazad a vrlo su popustljivi prema šiptari a i sve što su zacrtali si i uspjelu a šta smo mi dobili ili POMAKLI veliko NIŠTA i naš bajni presednik i dalje pregovara i gubi!!! Hahaha! A EU i dalje jaše magarca sa mrkvicom na štapu!!!

 7. Za Srbiju says:

  Dosta njihovog predlaganja. Oni stoje iza ovih šiptarskih nebuloza. Treba da uđemo i da ih sateramo u Jadran. Dosta je bilo terora i ponižavanja.

 8. Srbija cveta says:

  Svaki novi je gori od starog a završava se bombardovanjem Yugoslavije, ovaj Srbije i rasparčavanjem zemlje.

 9. Toma says:

  Ovo nije poziv na ddijalog ovo je poziva da se djacima zadaju do9ma'i zadaci,stim [to je profeso9r pristrasan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *