ЕУ УПУТИЛА ВУЧИЋУ НОВИ ПРЕДЛОГ

ЕУ УПУТИЛА ВУЧИЋУ НОВИ ПРЕДЛОГ

22 септембра 2021

Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ и специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак су у телефонским контактима с председником Србије Александром Вучићем и премијером такозваног Косова Аљбином Куртијем, а циљ је хитна спуштање тензија на северу КиМ и евентуално одржавање састанка Вучића и Куртија у Бриселу, сазнаје Танјуг.„Специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак се вратио из Београда у Брисел и сви наши напори су усмерени на спуштање тензија и повратак дијалогу“, речено је за Танјуг у дипломатским изворима у Бриселу.

У ЕУ напомињу да су спремни да посредују дијалогу два лидера који би се одржао у Бриселу, а чија би основна тема била решавање тренутне ситуације на КиМ.

Када је реч о примени Бриселског споразума, у круговима блиским шефу дипломатије ЕУ за Танјуг наглашавају да су сви до сада постигнути договори у дијалогу Београда и Приштине на столу и да их нико није повукао.

Додаје се да су ЕУ, амбасадори Квинте и САД потпуно јединствени у својој поруци да је у интересу и Београда и Приштине да се ситуација на терену смири, а да су у супротном обе стране на губитку.

KOMENTARI9 коментара

  • Nikola says:

   Opet pozivaju i nas da se smirimo. Standardno; Šiftari divljaju, a mi treba samo da sve to pretrpimo?

 1. Strsljen says:

  Lodjebite vise i briseli eu....pregazis to do janjina pa neka se manguoiraju...treba Srbiji Zivkov i resenja sa turcima...cas...oces sedi neces mrs u albaniju juzno od janjina.

 2. Hrvacki kralj Cmarislav says:

  EUro bydale.

 3. Petrovgrad says:

  EU čine Nemačka, Francuska, Italija, i sitni sateliti. Englaska i dalje odlučuju po pitanjima Kosova. Oni priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, time NEPRIZNAJU Srbiju kao državu. Za njih Srbija je bez suveriniteta i faktor koji mora da pristane na vaki uslov.

 4. filip says:

  Vučić je toliko toga dao šiptarima a dobio je u pregovorima srednji prst, tako da je nejasno šta on treba u ovim pregovorima da traži osim da zahteva da se B. sporzum ispuni u potpunosti i ništa drugo. Jedino šiptari mogu da ispune potpisano i od toga ni pedlj više ne mogu da dobiju. Sve drugo je izdaja pa i ono sve do sada dato.

 5. Beli Orao says:

  Хехе, опет вас опија ЕУ која ништа није учинила за нас а возају нас редовно до Брисела и назад а врло су попустљиви према шиптари а и све што су зацртали си и успјелу а шта смо ми добили или ПОМАКЛИ велико НИШТА и наш бајни преседник и даље преговара и губи!!! Хахаха! А ЕУ и даље јаше магарца са мрквицом на штапу!!!

 6. За Србију says:

  Dosta njihovog predlaganja. Oni stoje iza ovih šiptarskih nebuloza. Treba da uđemo i da ih sateramo u Jadran. Dosta je bilo terora i ponižavanja.

 7. Srbija cveta says:

  Svaki novi je gori od starog a završava se bombardovanjem Yugoslavije, ovaj Srbije i rasparčavanjem zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u