ЕУ ЗАПРЕТИЛА ОРБАНУ И ДАЛА МУ РОК

ЕУ ЗАПРЕТИЛА ОРБАНУ И ДАЛА МУ РОК

18 фебруара 2021

Европска унија је Мађарској дала рок од два месеца да промени спорни закон, којим се тражи од цивилних организација да открију стране донаторе, или ће се суочити са финансијском казном, пренео је Ројтерс.Европски суд правде прошле године је оценио да је мађарски закон из 2017. године увео дискриминацију и неправедна ограничења, кршећи основна права, укључујући и права на заштиту личних података и слободу за организације.

„Цивилне организације су неизоставни део наше демократије. Морамо да их подржимо, а не да се боримо против њих“, рекла је Вера Јоурова, заменик шефа Европске комисије (ЕК).

ЕК је данас послала писмо премијеру Мађарске Виктору Орбану, у којем се наводи да му даје два месеца да имплементира одлуку Европског суда правде.

KOMENTARI6 коментара

 1. Ivana says:

  Pa nije Orban mali potrčko Vučko samo njemu, Srbiji i Srbima svi prete jer vide slabića, slugu i svog poslušnika. Orban je ipak nešta drugo on je za bednike pravi gospodin.

 2. gaga says:

  A zasto je onda Evropski sud trazio da Banke ukinu diskreciono pravo?Znaci od Orbana se trazi da ukine zakon koji trazi da se obznane izvori finasiranja raznih organizacija a onda ista ta Evropa od banaka u evropi trazi da otkrije svoje klijente i sta i koliko ko para ima???Pa ko je ovde lud?Orban ne sme to da trazi ,a evropa sme?

  • Srbski vitez says:

   Ma kakva Evropa, kakvi bakrači...ovde se radi o vladavini Neo-Nacista koji se samo kriju iza tzv.EU! I što je još gore, to nisu obični neonacisti, ovo su neonacisti koji su samo prelazna karika između tzv. Svetske Vlade i SVETSKOG ZATVORA za sve neposlušne, nepodobne ili iz bilo kog razloga neadekvatne robove!

 3. petrovgrad says:

  Za EU sve bivše zemlje iz istočnog loka su jednake. Za njih su Poljska, Češka, Slovačka, Madjarska Rumunija, bivše SR republike u okviru SFR neokolonije i ništa više. Baš će Germani i Gali da presvega Slovenske zemlje i narode da poštuju. Ugri su mongoloidne horde zaglavčjene u evropi.

 4. Archelay says:

  Koji je i kakav je taj sud?Pa Makedonci,drzvljani Bugarske imaju 14 sudskih resenja za uspostavljenje regulative za prava ali,za bugare,"nema to veze"i,nece ih sprovesti,pa sta?Pa,nista.Ali zato,isti ti bugari dvogledom traze bugare u Makedoniju i,pored tog sto ih nema,traze njihova prava.

  • padre says:

   Ma to političari stvaraju maglu, da jih ne bi ljudi pitali o bitnim stvarima!Zabole Bugare za to šta su i ko su Makedonci!Još jim samo oni trebaju, kao da jim i ovako nije teško!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u