ЕУ ЗАПРЕТИЛА ОРБАНУ И ДАЛА МУ РОК

EU ZAPRETILA ORBANU I DALA MU ROK

18 februara 2021

Evropska unija je Mađarskoj dala rok od dva meseca da promeni sporni zakon, kojim se traži od civilnih organizacija da otkriju strane donatore, ili će se suočiti sa finansijskom kaznom, preneo je Rojters.Evropski sud pravde prošle godine je ocenio da je mađarski zakon iz 2017. godine uveo diskriminaciju i nepravedna ograničenja, kršeći osnovna prava, uključujući i prava na zaštitu ličnih podataka i slobodu za organizacije.

„Civilne organizacije su neizostavni deo naše demokratije. Moramo da ih podržimo, a ne da se borimo protiv njih“, rekla je Vera Jourova, zamenik šefa Evropske komisije (EK).

EK je danas poslala pismo premijeru Mađarske Viktoru Orbanu, u kojem se navodi da mu daje dva meseca da implementira odluku Evropskog suda pravde.

KOMENTARI6 komentara

 1. Ivana says:

  Pa nije Orban mali potrčko Vučko samo njemu, Srbiji i Srbima svi prete jer vide slabića, slugu i svog poslušnika. Orban je ipak nešta drugo on je za bednike pravi gospodin.

 2. gaga says:

  A zasto je onda Evropski sud trazio da Banke ukinu diskreciono pravo?Znaci od Orbana se trazi da ukine zakon koji trazi da se obznane izvori finasiranja raznih organizacija a onda ista ta Evropa od banaka u evropi trazi da otkrije svoje klijente i sta i koliko ko para ima???Pa ko je ovde lud?Orban ne sme to da trazi ,a evropa sme?

  • Srbski vitez says:

   Ma kakva Evropa, kakvi bakrači...ovde se radi o vladavini Neo-Nacista koji se samo kriju iza tzv.EU! I što je još gore, to nisu obični neonacisti, ovo su neonacisti koji su samo prelazna karika između tzv. Svetske Vlade i SVETSKOG ZATVORA za sve neposlušne, nepodobne ili iz bilo kog razloga neadekvatne robove!

 3. petrovgrad says:

  Za EU sve bivše zemlje iz istočnog loka su jednake. Za njih su Poljska, Češka, Slovačka, Madjarska Rumunija, bivše SR republike u okviru SFR neokolonije i ništa više. Baš će Germani i Gali da presvega Slovenske zemlje i narode da poštuju. Ugri su mongoloidne horde zaglavčjene u evropi.

 4. Archelay says:

  Koji je i kakav je taj sud?Pa Makedonci,drzvljani Bugarske imaju 14 sudskih resenja za uspostavljenje regulative za prava ali,za bugare,"nema to veze"i,nece ih sprovesti,pa sta?Pa,nista.Ali zato,isti ti bugari dvogledom traze bugare u Makedoniju i,pored tog sto ih nema,traze njihova prava.

  • padre says:

   Ma to političari stvaraju maglu, da jih ne bi ljudi pitali o bitnim stvarima!Zabole Bugare za to šta su i ko su Makedonci!Još jim samo oni trebaju, kao da jim i ovako nije teško!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *