Evakuacija oko Smedereva; Iznose se prve žrtve iz Obrenovca

Evakuacija oko Smedereva; Iznose se prve žrtve iz Obrenovca

20 maja 2014

obreno0_620x0Specijalne ekipe počele da iznose prve žrtve iz Obrenovca.

RTB BOR UPUTIO 100 PUMPI ZA CRPLjENjE VODE U OBRENOVAC

Rudarsko-topioničarski basen Bor uputio je u Obrenovac 100 pumpi za crpljenje vode poplavama ugroženih područja te beogradske opštine.

Direktor JP Srbijavode Goran Puzović izjavio je ranije danas Tanjugu da je situacija u Obrenovcu stabilna, očekuje se porast vodostaja Dunava u naredna četiri dana, što će, kako je rekao, uticati da se nivo Save u obrenovačkoj zoni podiže.

„Očekivani rast Save u zoni Obrenovca je 70 do 80 cm, evakuisani su ljudi prvenstveno iz Zabrežja jer je pukao deo nasipa pa je pretila opasnost da taj deo stanovništva ostane odsečen“, naveo je on.

U toku današnjeg i sutrašnjeg dana sprovodiće se evakuacija i na nižim zonama koje su ugrožene pucanjem nasipa, dodao je Puzović.

MARIĆ: U OBRENOVCU STVARI IDU DOBRO

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da u Obrenovcu stvari prilično dobro idu dodajući da talasom koji je u ponedeljak najavljen neće ceo Obrenovac biti pod vodom, jer postoje delovi koji novim talasom neće biti ugroženi.

“Postoje delovi grada koji su u depresiji, u kojima već ima dovoljno vode. Mi smo Zabrežje juče evakuisali, tamo je već došlo do porasta vodostaja. I ne samo Zabrežje, evakuisano je jako puno ljudi, drago mi je da je išlo organizovano i da je obezbeđen smeštaj“, rekao je Marić.

On je dodao da mu je žao tih ljudi, da razume da je to tragedija i da niko ne želi da se odvaja od svojih domova.

Marić, međutim, ukazuje ništa ne radi što bi išlo na njihovu štetu.

“Sve mere koje se preduzimaju, svaka evakuacija je u interesu bezbednosti građana. Prioritet su ljudski životi, i toga se držimo. Slušajte samo naloge vlasti“, rekao je Marić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *