ЕВО ЧЕГА се Вучић плаши!

EVO ČEGA se Vučić plaši!

29 aprila 2017

Mnogo puta tokom predizborne kampanje predstavnici vlasti govorili su kako neće dozvoliti da se u Srbiji dogodi „makedonski scenario“. Poslednja dva meseca u Makedoniji protestuju pristalice vladajuće stranke, a u Srbiji su, s druge strane, na ulice izašli građani koji su protiv vlasti.

Nakon izbora, u Makedoniji je bivša vlast izgubila većinu, ali opoziciji koja većinu ima, ne dozovoljava da formira vladu. U Srbiji je, međutim, vlast i na izborima potvrdila svoju nadmoć.

Gde onda mediji bliski vlasti vide paralelu između Makedonije i Srbije, naročito nakon jučerašnjeg incidenta u Sobranju?

Nema paralele, izričit je novinar Teofil Pančić. Zato veruje da sintagma „makedonski scenario“ otkriva šta je u podsvesti srpske vlasti.

– Apsolutno ne znam kako su to beogradski vlastodršci povezali sa situacijom u Skoplju. Stalno ukazivanje na makedonski scenario i na paralele gde ih uopšte nema, meni ukazuje da tu radi podsvest kod onih koji to tako prave. Meni se čini da oni sebe zamišljaju, jednog dana, u sličnoj situaciji, i da će oni, kada izgube većinu, a znate, svako jednom izgubi većinu, neka je najbolji na svetu, da bi oni postupali slično kao što sada postupa u Makedoniji onaj deo političkog faktora koji sada, po svojoj prilici neminovno gubi vlast – kaže Pančić, novinar „Vremena“.

– Vlast u Srbiji, preko svojih medija,  pokušava da nam sukob između dve političke opcije u Makedoniji predstavi kao sukob iniciran spolja, a koji prozrokuju strane službe čime nam vlast šalje poruku – ocenjuje novinar BIRN-a Slobodan Georgiev.

– Da se svi malo primirimo i utišamo, da se neki kritički glasovi koji postoje stave u stranu, jer na kraju dana, kao građani Srbije trebalo bi da se brinemo o tome šta će biti sa Srbijom, a ne baš šta radi naša Vlada – dodaje Georgiev.

Šta je radila makedonska vlada saznalo se kada su objavljeni prisluškivani razgovori premijera Nikole Gruevskog i članova njegove Vlade, po njih i te kako kompromitujući. Georgiev veruje da se tog „makedonskog scenarija“ pribojava i vlast u Beogradu.

KOMENTARI3 komentara

  1. Trifun says:

    Vreme?? olosu veleizdajnicki na platnom spisku zlocinackih drzava. Ja znam cega se vi bojite. Osvete.

  2. kuka says:

    Ne, nego su oni već sad izgubili podršku većine. Izbori su bili izmanipulisani, pokradeni, nepošteni, što u praksi znači da je AV ove izbore praktično izgubio i uzurpirao funkciju predsednika.

  3. goran says:

    Za Vucka i one koji veruju u rusko oruzje: From Jim Stone Investigative Journalist: Anonymous sent: Iran declared that they will not buy any S-400 from Russia. Because they are useless against Israel and thereby USA and probably others. Israel keeps bombing Syria and the Russian S-400s there do nothing. Iranians changed the codes to identify friends. But Israelis found another way to neutralize the S-400. The S-400 was the only defence Russia had against attackers. Now that is proven useless. S-400s are manufactured by a privatized Soviet company, currently owned by Jewish Oligarch. The weapons designers are mostly Jewish. So, Israelis have all the inside secrets of all Russian weapons

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *