ЕВО ДОКАЗА – Немачка војска ПРОПАДА

EVO DOKAZA – Nemačka vojska PROPADA

1 septembra 2019

German army soldiers stand at attention for the Georgian natinal anthem during the closing ceremony for Noble Partner 18 at Vaziani Training Area, Georgia, Aug. 15, 2018. Noble Partner 18 was a cooperatively-led multinational training exercise in its fourth iteration which supported the training of Georgian Armed Forces’ mechanized and Special Operation Forces, U.S. Regionally Aligned Forces, the U.S. Army and Air National Guard from the state of Georgia, and 11 other participating nations. (U.S. Army photo by Sgt. Kris Bonet)

Nemačke oružane snage imaju problema sa snabdevanjem svojih trupa novom obućom, otkrilo je Ministarstvo, svaljujući krivicu na rok koji je trebalo da bude ispoštovan pre dve godine, ali nije zbog neefikasne industrije.

Odgovarajući na parlamentarnu istragu, ministarstvo je reklo da se bori sa obezbeđivanjem osnovne obuće svakom vojniku, odnosno dva para “teških borbenih čizama” i jednog para “lakih borbenih čizama”, a razlog je “ograničenost proizvodnih kapaciteta u industriji”.Projekat je pokrenut 2016. godine i trebaolo je da u potpunosti bude sproveden do 2020. Međutim, izgleda kako ipak neće uspeti da ga ispoštuju pa je stoga rok pomeren na polovinu 2022. godine, saopštila je zastupnica Mari Agnes Štrak Cimerman, kako je preneo Der Tagesspiegel.

Oko 160.000 od 183.000 vojnika do sada je dobilo jedan par teških borbenih čizama, ali još uvek nedostaju druga dva para. Najsrećnijih 31.000 dobilo je par lakih borbenih čizama.

Na pitanje koliko vojnika ima čitav komplet, potparolka ministarstva rekla je Tagesspiegelu kako “samo nekoliko” vojnika trenutno poseduje sva tri para. Međutim, ona nije navela tačan broj.

Namera projekta, koji je podržala nemačka ministarka odbrane Ursula von der Lejen, bila je zamena takozvane “sve-sezonske cipele” s “teškim” i “laganim” čizmama, ali nešto je u tom procesu očigledno pošlo po zlu. Veliko kašnjenje izgleda još više zbunjujuće s obzirom na to da je Nemačka poznata po svojoj industriji obuće, koja se može pohvaliti mnoštvom poznatih marki koje izrađuju visokokvalitetnu, udobnu obuću.

Pokušaj vlade da svali krivicu na preopterećenu industriju nije se dobro slagao sa Štrak Cmermanovom, koja je najavila neuspeh.“Čini se groteskno što je potrebno osam godina da se cela vojska opremi novom obućom. Na kraju krajeva, ovo nije pitanje mode, već bezbednosti. Zamislite da vatrogasci gase vatru u papučama” dodaje ona.

Debakl obuće sigurno nije jedina greška koja je zasmetala vojsci, koja se poslednjih godina nalazi u međunarodnim naslovima iz pogrešnih razloga, prvenstveno zbog svog neispravnog hardvera, uključujući borbeni avion koji je prizemljen zbog “labavih šrafova” i borbenih vozila koja su bila izbačena iz upotrebe zbog “prašine i stenovitih puteva.”

U januaru je vojni inspektor Eberhard Zorn rekao kako će nemačkoj vojsci najverovatnije nedostajati potrebna oprema i oružje čak i do 2031. godine.

(logicno.com)

KOMENTARI3 komentara

 1. Zona III says:

  Neće vas spasti ni tri para kožnih gaća kad vas Crvena armija do'vati!

 2. CikaKure says:

  PA DA KAKO DA NEEE..... porazavajuci komentar je ekvivalentna slike za one koji ne poznaju prilike. Nemacka nema nikakvog problema sa snabdevanjem Bundeswera sto je i normalna informacija za normalne ljude. Dakako postoje struje u Nemackoj koji zele da Se godisnja izdvajanja sa sadasnjih oko 40MRD. € dotera na preko 80mlrd.€ . Prema tome mora se plasirati more plitkih informacija za Bu...e koji veruju u to da bi se imalo opravdanje povecanje za Bundeswer. Zar mozete da verujete da drzava koja uspeva da u svim fabrikama Automobila pocevsi od VW,BMW,Mercedes;Audi itd koji bez problema praktikuju just int Time produkciju u poslednjih 20 godina da je njima problem snabdevanje vojske????????? Nije draga druzino komentara nego je problem kako da narod prihvati tih 2% BIP izdvajanja koja Trump trazi. Tako da naslov ovog komentara je porazavajuce znanje pravog stanja bundeswera. Naravno da nemci kao pragmaticni ljudi i narod nezele da se hvale sa onim sto imaju i mogu da naprave, da nebi komsije dobili nocne more o razmisljanju sta bi bilo kad bi uspeli da snabdevaju svoju vojsku??????... Prema tome postovani drugovi ovaj komentar naslova je totalna budalestina i promasena informacija koju ste procitali ud urednika ....pozzz i molim ispravite me ako nesto nisam dobro napiso..pozdrav CikaKure.

  • teoretičar says:

   haha...postoje i osvežavajuće šamarčine a čika kure opalio jednu naokolo. Sada peškir pa kad se obrišu suze, videćemo istinu jasnije.(Čika kure, ima samo jedna mala ispravka - nema družine komentatora na ovaj tekst, jer većina zna o čemu se radi. Ali nema veze. Dobar komentar uvek dobro dođe)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *