EVO DOKAZA: Rusi pokazali satelitski snimak kako ukrajinski MIG-29 ruši malezijski avion (VIDEO)

EVO DOKAZA: Rusi pokazali satelitski snimak kako ukrajinski MIG-29 ruši malezijski avion (VIDEO)

15 novembra 2014

rusenje-ukrajinskog-aviona2_620x0Ruski stručnjaci tvrde kako je malezijski Boing MH17 srušio ukrajinski borbeni avion, a ne navođeni projektil zemlja-vazduh.

Sinoć su na Prvom kanalu ruske državne televizije „procurile“ satelitske fotografije koje prikazuju raketu kako juri prema putničkom avionu u kojem su bila 283 putnika, a fotografije su navodno snimljene sa britanskog ili američkog satelita, prenosi “Jutarnji.hr”.

TV voditelj Mikail Leontiev tvrdi kako je misteriozni izvor koji im je prosledio fotografije rekao da se na njima vidi kako ukrajinski Mig-29 uništava malezijski Boing.

Nakon tragedije koja se dogodila 17. jula ove godine, Zapad je optuživao proruske separatiste da su oborili putnički avion projektilom tipa BUK, a Rusija je još tada tvrdila kako je neidentifikovani avion bio u blizini, a da su to Ukrajina i Zapad zataškali.

– Imamo na raspolaganju senzacionalne snimke sa stranog satelita koji je snimio poslednje sekunde leta MH17 iznad Ukrajine. Danas imamo sve dokaze da je neko namerno srušio avion – rekao je voditelj televizije koja je pod vlašću Kremlja.

– Da skratimo, očigledno da nije bilo BUK-a, a ni projektil koji je lansiran sa zemlje, što je potvrdilo hiljade profesionalaca i drugih svedoka – nastavio je Leontiev.

Ivan Adrijevski, potpredsednik Ruskog udruženja inženjera je rekao kako se po koordinatama može pretpostaviti da je fotografija snimljena sa američkog ili britanskog satelita.

– Do detalja smo proučili ove fotografije i ništa na njime ne ukazuje da su lažne – izjavio je Adrijevski.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *