ЕВО ДОКАЗА: Русија почела да Сирији испоручује ракетне системе С-300

EVO DOKAZA: Rusija počela da Siriji isporučuje raketne sisteme S-300

28 septembra 2018

POJAVIO se satelitski snimak Hmejmima – ruske avio-baze u Siriji- koji navodi na zaključak da je Moskva počela da damasku isporučuje raketne zenitne sisteme S-300PMU2.

Na snimku – ne zna se čijem – vidi se na pisti Hmejmima čak sedam ruskih vojnih transpoirtnih aviona Il-76, a odatle je i izvučen zaključak da se već realizuje obećanje ministra odbrane RF, Sergej Šojgua, da će sirijska PVO  najkasnije do 10. oktobra dobiti S-300.



Moguće je da su Il-76 dovezli i opremu za radioelektronsku borbu (pre svega „Krasuhu-4“).

Rusija je trebalo da S-300 isporuči Siriji još pre nekoliko godina, ali je to odložila „po molbi Izraela“. Situaciju je izmenilo obaranje ruskog izviđačkog Il-20, za šta Moskva odgovornim smatra Izrael.

Sirija već ima (u Rusiji) obučene posade za rukovanje sistemima S-300.

Sa S-300 i ruskom aparaturom koja omogućuje povezivanje svih sisrijskih PVO-potencijala u jedinstven sistem – Izrael više neće biti u mogućnosti da nekažnjeno ulazi u sirijski vazdušni prostor ili da ciljeve u toj zemlji tuče sa rastojanja raketama i dirigovanim avio-bombama.

U nekim izraelskim medijima su se pojavile spekulacije da bi Tel Aviv mogao narednih meseci slati na teritoriju Sirije komandoske grupe čiji bi zadatak bio da uništavaju baterije S-300.

KOMENTARI



2 komentara

  1. Miraš says:

    Ješe crtaju sebi apokalipsu. Izraelski novinari se oslanjaju na ranija iskustva Izraela kad razmišljaju o slanju komandoskih grupa u Siriju da unište sisteme S-300. Npr. godine 1979 izraelske tajne službe na teritoriji Francuske su izvršile diverziju da bi uništili delova nuklearnog reaktora u proizvodnji koji su bili namenjeni za Irak.

  2. Miraš says:

    Velika američka baza u Tanfu na jugu Homsa zbog veličine i položaja može da posluži izraelskim komandosima kao startni poligon. Suprotno od javno proklamovane američke borbe protiv ISIS ta baza dosad je služila za širenje terorista u južnim delovima Sirije u nekoliko pravaca: severoistočno od baze prema Deir ez Zoru, na sever prema Palmiri i na severozapad prema Suvejdi i Deri.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *