ЕВО ДОКАЗА: У Украјинској армији има много официра из западних земаља!

EVO DOKAZA: U Ukrajinskoj armiji ima mnogo oficira iz zapadnih zemalja!

15 avgusta 2015

Ukri-650x378U ukrajinskoj armiji u Donbasu ima mnogo oficira iz zapadnih zemalja. Ovaj zaključak je napravio američki bloger Steven Lak.

Detalje objavljuje sajt „Russkaя vesna“. Bloger analizira poruke na društvenim mrežama i forumima, i zaključio je da u redovima ukrajinske vojske  nisu samo strani plaćenici već i vojno osoblje iz evropskih zemalja. Pre nego što krenu u borbu dobiju ukrajinska dokumenata. Ako umru, onda se treba otarasiti njihovih tela, napisao je Lak na svojoj stranici „Doubting Steven“.

Jedna od ključnih tačaka je sertifikat rezervista Nacionalne garde Švedske i veteran bataljona „Azov“. Čovek pod nadimkom Sinkomies je pisao poruku u kojoj je potvrdio da su da u ukrajinskim dobrovoljačkim jedinicama služe oficiri i agenti tajnih službi zemalja Evrope, na primer, zaposleni Službe državne bezbednosti u Švedskoj.

Na strani Kijeva se bore oficiri iz Poljske i baltičkih država. Lak je napisao da je u stanju da objavi imena od najmanje tri osobe. On je takođe izvestio da su većina stranaca u ukrajinskom vojsci plaćenici, za koje je rat samo posao. Međutim, ima i onih koji su, pod određenim uslovima, spreman da se bore besplatno.

U ličnoj prepisci članovi foruma su ustanovili da se stranim vojnicima izdaju ukrajinski dokumenati i oznake. Stiven naglašava da su na ovaj način oni potpuno pod kontrolom Kijeva. Bloger tvrdi da mu je sasvim jasno da je bilo slučajeva „prijateljske vatre“ sa ukrajinske strane, kada bi stranci bili zarobljeni.

(Pravda.rs / Russkaя vesna)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Batina says:

    Sve ce to nasa braca Rusi potamaniti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *