ЕВО ИСТИНЕ! ПРОТЕСТЕ У БЕЛОРУСИЈИ ИЗВОДИ ПОЉСКА ГРУПА ЗА ПСИХОЛОШКА ДЕЈСТВА: Специјалци желе Лукашенкову главу!

EVO ISTINE! PROTESTE U BELORUSIJI IZVODI POLJSKA GRUPA ZA PSIHOLOŠKA DEJSTVA: Specijalci žele Lukašenkovu glavu!

22 avgusta 2020

Prema rečima određenih autoriteta iz delokruga kontraobaveštajnog rada centralnu ulogu u rušenju predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka ima Poljska i njene specijalne službe. Po svemu sudeći organizaciju i koordinaciju „majdana“ u Beorusiji izvodi Centralna grupa za psihološka dejstva (Centralna Grupa Dzialan Psychologicznych – CGDP) koja je strukturno deo poljskih oružanih snaga. Ova grupa je direktno potčinjena Komandi kopnene vojske, i ulazi u sastav jedinica za specijalne operacije.Glavni zadaci strukture CGDP su specijalna informaciono-psihološka dejstva na oružane snage i stanovništvo potencijalnog neprijatelja, radi postizanja ključnih političkih i vojnih ciljeva.

Njena struktura se sastoji od komandnog centra (štaba), obaveštajnog centra koji je fokusiran na specijalni psihološki rat i koji koordiniše rad 4 podsektora. Prvi podsektor prati i analizira sve medije koji su prisutni na teritoriji Poljske, drugi prati medijsku situaciju u zemljama Zapadne Evrope, treći je koncentrisan na zemlje Istočne Evrope, i četvrti na zemlje koje se nalaze u ratnom konfliktu.

Pod kontrolom poljske Centralna Grupa Dzialan Psychologicznych (CGDP) se nalaze i specijalno propagadno-psihološke grupe na socijalnoj mreži- telegram /Nexta i Nexta Life/, a koje svojom visokom aktivnosti (24/7) pokušavaju da stvore uslove za nasilni prevrat u susednoj Belorusiji.

Pored Poljske u čitavoj operaciji su detektovane i obaveštajne službe koje se nalaze pod kontrolom Kijeva i Viljnusa.

(bog-rata.com)

KOMENTARI8 komentara

 1. Slobodanka says:

  Evo sad čekam "mudri" komentar kako je Lukašenko glavni krivac što u Poljskoj u oružanim snagama Poljske postoji Centralna grupa za psihološka dejstva u Belorusiji.

 2. Baćuška says:

  Poljaci mrze Ruse još od Gorbačova i ruskih tenkova u Gdanjsku 80-tih godina. Sve je to jedna istorija i još od Staljinovih pretenzija prema Poljskoj. Sada žele da napakoste Rusima preko BeloRusije. U Poljskoj je glavna strana valuta dolar, što pokazuje ko ima najviše uticaja na Poljake. Veoma su spremni da sarađuju sa zapadom kada je to nešto protiv Rusije. Poljska je stradalnička zemlja rastrzana između zapada i istoka poput Srbije osim što Srbija zna i priznaje svoje Ruske plemenske pretke u pod Kavkazju. Sledite jezik, izgovor i pismo i stići ćete tamo. I Ukrajina se odrekla majke Rusije ali Srbija nije.

  • Slobodanka says:

   Stariji su poljsko ruski sukobi. Smutno vreme je period od 1598 do 1613, neki smatraju i do 1618 u kom je Rusiju okupirala Poljsko-litvanska unija, i Sveta stolica Vatikan je dala dozvolu Poljacima za ta osvajanja. Osvojili su značajan deo ruskih teritorija i grad Moskvu. Tom prilikom u rasparčavanje ruske zemlje uključili su se i Švedjani. Vreme smute je završeno početkom 17 veka, ali neke tada izgubljene teritorije povratiće tek Car Petar Veliki početkom 18 veka. Koji god da je bio vladajući sistem u Evropi feudalizam, kapitalizam, socijalizam, u svakom tom sistemu pronaći ćete da su Poljaci i Rusi bili u medjusobnim sukobima. Šta ili ko je stalni katalizator tih njihovih medjusobnih sukoba? Da se vratimo na početak: Vatikan je dao dozvolu... Vatikan je i danas uključen u mnoge geopolitičke igre i velike sukobe na planeti.

 3. Miraš says:

  Ako bi Poljaci likvidirali Lukašenka (uzeli njegovu glavu) to bi bila glava predsednika Belorusije, što znači da bi u skorije vreme izbori u Belorusiji morali ponovo da se održe. Ono što ne mogu da iskamče protesti demonstranata, to mogu da postignu ubistvom Lukašenka.

 4. test01 says:

  Poljaci su samo "front" u ovom pokusaju okupacije Belorusije, iza svega stoji nama dobro poznata bagra zvana "duboka drzava" ili superbogatasi koji sada kontrolisu citav svetski protok novca (banke) a i glavni su reziseri korona predstave.

  • radmila says:

   "Front" ili ne, poljaci su pali na niske grane.

 5. petrovgrad says:

  Vatikan sa svojim katoličanstvom je propao. Izgubio je poziciju u brojnijim zemljama Evrope poput Nemačke i Francuske. U njima se islam širi i napreduje. To šro su Italija, Španija i Poljska katoličke nije dovoljno.

 6. Grozni Zgrožen says:

  Poljaci su se mnogo ogrešili, došli su do zamena teza, bliži su BeloRusiji i Rusiji nego bilo kome, i trebalo bi da imaju mir sa svojim susedima radi sopstvenog dobra. Eto, a mi se žalimo na albance, kao da su sada ovi poljaci nešto bolji?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *