Ево кад су све Енглези радили против Србије!

Evo kad su sve Englezi radili protiv Srbije!

16 jula 2015

flag_united_kingdom_british_flag_55282_1280x720Gotovo da nema važnih događaja na našim prostorima u kojima nije učestvovala britanska tajna služba, čiji su agenti decenijama efikasno preusmeravali tokove istorije.

Ona je bila aktivno uključena u važne događaje na Balkanu, koji su odredili našu budućnost.

Berlinski kongres

U prvoj polovini 19. veka Velika Britanija je štitila interese Turske na štetu Srbije. Na Berlinskom kongresu 1878. tražili su da se Srbija odrekne nekih srezova na istoku Srbije u korist Turaka. Srpski istoričari tvrde da su Britanici podržali i aneksiju BiH 1908.

Princip i Prvi svetski rat

Pojedini navode da Britanci stoje čak i iza sarajevskog atentata. Navodno su u Londonu radosno dočekali vest o ubistvu prestolonaslednika Austrougarske monarhije Franca Ferdinanda, koga je 28. juna 1914. godine ubio Gavrilo Princip.

Pročitajte još:

OVO SU „MORALISTI“ I AUTORI REZOLUCIJE: Zločini Velike Britanije na koje ne treba zaboraviti

Velika Britanija nikad nije vojno napala samo 21 zemlju od ukupno 246

Puč 27. marta 1941.

Uvreženo je mišljenje da je britanska tajna služba pripremila, organizovala i finansirala puč 27. marta 1941. godine, koji je odredio sudbinu Jugoslavije i trasirao put ka bloku zemalja protivnica nacističke Nemačke.

Tito umesto Draže

Britanski „Bi-Bi-Si“ je početkom rata bez zadrške slavio Mihailovića, često i preuveličavajući njegove podvige. Neočekivano, početkom 1943. britanski servis započinje kampanju protiv komandanta jugoslovenske vojske u otadžbini i proglašava ga kolaboracionistom, a za vodeću ličnost otpora proglašava dotad nepoznatog Tita.

Britanci štitili Anta Pavelića

Ni Amerikanci ni Britanci nisu želeli da uhapse Anta Pavelića 1947. u Italiji iako su znali detalje o njegovom boravku u Vatikanu, uključujući i broj sobe u kojoj se nalazi.

Milošević i DOS

Britanska tajna služba devedesetih je aktivno učestvovala u rušenju Slobodana Miloševića, čijim je transportom u Hag, kako pojedini tvrde, rukovodio savetnik britanske ambasade Entoni Monkton, visokopozicionirani agent SIS-a.

(E. A. / Alo)

KOMENTARI3 komentara

  1. Dušan grešnik says:

    stvarno??? Britanci da sve to urade??? Ma nemoguće!

  2. DJORDJE says:

    MA DAJTE BRITANCI SU NEVINI U OVOM POGLEDU KAO PRVORAZREDNE JEFTINE PROSTITUTKE!

  3. rastko says:

    MA NISU TO BRITANCI,ONI NE VLADAJU OD DOLASKA NA VLAST OLIVERA KROMVELA. BRITANSKI NAROD JE POROBLJEN I ZLOUPOTREBLJEN OD STRANE DRUGIH. S POSTOVANJEM!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *