ЕВО КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ САСТАВ ПАРЛАМЕНТА

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI SASTAV PARLAMENTA

22 juna 2020

Kako će izgledati sastav parlamenta posle izbora već se nazire na osnovu procena glasova, iako Republička izborna komisija još nije saopštila zvanične rezultate.

Lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ imaće 189 mandata u parlamentu, pokazuju podaci Cesida na osnovu 93,4 odsto obrađenih uzoraka. Sa njima se slažu i podaci Ipsosa Srbija o rasporedu mandata.

​Za njima sledi lista Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“ sa 32, a zatim Aleksandar Šapić – Pobeda za Srbiju koja će imati 12 poslaničkih mesta.

U parlament će ući i četiri manjinske liste, a od njih Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor osvojio je najviše – devet mesta.

Lista Muamera Zukorlića imaće tri poslanika, koliko i Albanska Demokratska Alternativa – Ujedinjena dolina, a SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin imaće dva mandata.

Srđan Bogosavljević iz Ipsosa rekao je da se ne očekuju više promene u broju osvojenih mandata.

KOMENTARI5 komentara

 1. kk says:

  Da li neko moze da mi objasni koja je ovo lista "Ujedinjena dolina"? Siptari koji otimaju jos neki deo Srbije, pomocu parlamenta i Vucica?

 2. Za Srbiju says:

  I do sada je Narodna skupština bila suvišna ili mrtva. Legalno - ozakonjeno rasturanje države i Ustava može da počne. Komentari više nemaju smisla na situaciju kod nas.

 3. test01 says:

  Ovo su namesteni i nelegalni izbori. Izaslo je ispod 35% gradjana na izbore (i to vecina pod prisiliom i pretnjom gubitka radnog mesta). Ova tzv nova-stara vlada je nelegitimna i treba da se bojkotuje !!!

 4. Kulak says:

  Trijumf Srba

  • uddu says:

   Ne,to je poraz srba a trijumf antisrba !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *