ЕВО КАКО ЋЕ СЕ МЕЊАТИ ГРАНИЦЕ НА БАЛКАНУ! Србија треба да буде стрпљива

EVO KAKO ĆE SE MENJATI GRANICE NA BALKANU! Srbija treba da bude strpljiva

27 marta 2018

Zapad nikada nije hteo da Kosovo bude sa Srbijom. Još od Ustava iz 1974. godine. To je htela Nemačka, i od tada postoji kontinuitet. Po mom mišljenju, u budućnosti će se formirati slovenska federacija Srbije, Republike Srpske i Makedonije, dok je Velika Albanija sasvim izvesna, i to sa delovima Kosova, Makedonije i Crne Gore – smatra poznati francuski istoričar i geopolitičar Aleksis Trud u intervjuu za Novosti.

U Srbiji ima mišljenja da bi rešenje moglo da se postigne na međunarodnoj konferenciji. Da li bi vredelo poći tim putem?

– To bi moglo da bude rešenje, kao što je bilo više puta u istoriji Balkana – 1815. i 1878. Na takvoj konferenciji bi mogle da se promene granice koje je Tito imponirao bez referenduma i bez ikakve volje svih naroda Balkana. Po mom mišljenju, u budućnosti će se formirati slovenska federacija Srbije, Republike Srpske i Makedonije.

Iz zapadnih zemalja smo više puta čuli da nema izmene granica…

– Zapadu je u interesu da to kaže. A interes novog svetskog poretka koji prave Rusija, Indija i Kina je suprotan, odnosno, cilj je da se, oslanjajući se na Ujedinjene nacije, organizuje međunarodna konferencija i da se priča o novim granicama.

U kom periodu očekujete takav rasplet?

– U narednih deset godina. Junker je rekao da je 2025. godina indikativan datum za početak integracije zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, i u to vreme bi mogla da se održi ta međunarodna konferencija.

Da li Srbiju na „novoj“ mapi Balkana vidite sa KiM?

– Srbija je po ovom pitanju ispala naivna. Devedesetih godine se govorilo: pazite da se ne pravi velika Srbija, a došlo se do razgovara o tome da se ne treba boriti ni za šta. S druge strane, „velika Albanija“ je de fakto tu. Ne razumem zašto se srpska vlast, bilo koja, stidi i uvek misli da u politici postoje neka pravila. To je velika zabluda. Isto razmišljaju i Rusi, da postoji neka istina. U politici istine nema. Na Zapadu se to zna i tamo postoji realpolitika: imamo svoje interese i idemo napred.

Nije li paradoks da EU od Srbije traži da ne sputava evropski put Prištine, dok unutar Unije pet članica ne priznaje Kosovo?

– To jeste paradoks. Tih pet zemalja nikada neće priznati Kosovo, dok nije isključeno da će druge države menjati svoj stav. Za pet godina situacija neće biti ista. Zato Srbija treba da bude čvrsta i strpljiva  i da drži svoju stranu.

Predviđate i nastajanje „velike Albanije“?

– Uvećavanje Albanije je trend još od 1912. Ona bi imala trećinu Makedonije, jug Kosova – ne Metohije, i deo Crne Gore. Koja god da je vlast u Crnoj Gori, moraće da daje sve više i više prava Albancima, po istom sistemu kao što je u Makedoniji.

(Večernje novosti)

KOMENTARI7 komentara

 1. Zoran says:

  Pa za nas vreme apsolutno radi. Sto duze rzzvlacimo to bolje po nas. Al dzaba to kad imas izdfajnike na vlasti.

  • Makarije says:

   Granice na Helmu{tzv Balkanu-turizam} menja isključivo Vatikan uz pomoć britanske špijunske diplomatske operative.Znači, drobiće pravoslavni svet i kroz vreme stvarati unijatsku amorfnu masu, koja vremenom postaje katolički zombi poslušnik i katolički"šehid"(hrvati, Poljaci, ukrajinski unijati,Baltički Sloveni, milogorci...) Dokaz za to su "krize" koje "slučajno" traju decenijama i vekovima baš u pravoslavnom svetu, uz budni monitoring evropskih "humanitaraca" koji u v e k drže stranu antihrišćansku(protivpravoslavaca, tj Srba i Rusa, Grka) : Jermenija, Ukrajina, Belorusija, Kipar,Dalmacija, Hrvacka, Slavonija,Prava Srbija(današnja Albanija), Bosna, Hercegovina,Makedonija.Turke, tj. Islamsku invaziju Evropa, tj Englezi, uključuje operativno da pripomogne kako bi sačuvala svoje ljudske i materijale resurse. Lako ih kontrolišu putem tehnologije"arapskih proleća". Problem je što običan čovek čitajući mejnstrim informacije,<drugih više nema) takve stvari ne uočava i postaje "slepi" svedok da recept "kuvane žabe" stvarno uspeva

 2. petrovgrad says:

  Poštena ponuda za razmenu teritorije Mi njima Preševo oni nama Skadar.

 3. Kro beda says:

  Malo je siptara za toliku teritoriju,samo prosle godine 60.000 siptara je iselilo iz albanije I pitanje ima li ih preko 2 mil.ili ispod 2 mil. Na KiM ih je oko 0,5 mil. samo. Oni su neodrzivi. Kao I KROmanjonija, u Kninu je prosecna starost stanovnistva 77 godina. Rijeka je od '91.izgubila 40% stanovnika, Slavonija I Istra su prazni,Zg nema ni 600.000 stanovnika,sa Ljubljanom, Tiranom,Sarajevom I Pristinom se bore cija prestolnica ce pre pasti ispod 200.000 stanovnika I to penzionera!

 4. Zaliv says:

  Konfederacija Srbije i Republike Srpske je mozda i moguca sve drugo plod nedovoljno upucene i povrsne maste. Makedonija je u NATO, tek 20god posle ulaska moguce je pravno izaci iz tog saveza, dakle ne moze sa Srbijom. Republika Srpska uz amin SAD moze da se odvoji i bude zajedno sa Srbijom ali i to je tesko. Sve drugo dakle masta neke prazne glave

 5. šiško says:

  nema ništa od, da izviniš, veljik aljbanije. ni malja ne radi.

 6. Archelay says:

  Ovaj gospodin po imenu monieur Troud bez sumnje poznaje mnoge stvari sto se istorije tice.Ali,ja bih njega pitao kako to na bitoljskom francuskom groblju Francuzi ispisali imena Arape a ne Francuze?Sta je htela Francuska time da dokaze.Hocu da kazem,Ne gura nos u svom dviristu nego hoce u tudzem.Zasto?Ili,D.Lucic vec je imenovao Nemacku sa"Arapska Republika"a Francusku ne.Opet,zasto?Zato sto i Lucic a i vrapci znaju da su Balkanski ratovi su bili instalacija Francuza a ratovali njeni vazali.A,posto Francuzi projektom nisu bili vazali pa su u njihovo ime bili Arapi a ostali,zna se:Srbi Bugari i Grci.E sada,pokusaj Troudoa da se vrati stara prica deli lekciju kako to i ko to moze biti budala da bi opet neki probisvet ucario.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *