Ево како да детоксикујете сваки орган да више никада не будете болесни или уморни

Evo kako da detoksikujete svaki organ da više nikada ne budete bolesni ili umorni

14 novembra 2016

fvnfrgt23487rzdhsofweskd-640x410

U današnje vreme se mnogi ljudi u svetu, uključujući i mladu decu, suočavaju sa zdravstvenim problemima, kao što su hronične bolesti, rak ili autoimuna stanja. Svi znamo da ljudsko telo nije napravljeno da bude savršeno, pa tako ima svoje slabe tačke.

Dakle, svakodnevna izloženost štetnim toksinima u okruženju može da menja naše gene, pa to izaziva fizičke smetnje u našem organizmu. Svakodnevne stresne situacije, duhovne površnosti, hormonalni poremećaji, paraziti, virusi, bakterije, šećer, rafinisani ugljeni hidrati i proizvodi poput hrane, pesticidi, teški metali i druge stvari takođe mogu uzrokovati genetske poremećaje u našem organizmu. Pravi lek se odnosi na sve tri oblasti.

Naš imuni sistem je savršeno sagrađen tako da može da očisti štetne toksine iz organizma groznicama, dijarejom ili povraćanjem. Ali, ako je tihi otrov neprekidno u sistemu, dovešće do autoimunog stanja. Ova takozvana autoimuna stanja su poremećaji u našem organizmu u kojima se naš imunitet izgubio, što je uzrokovalo da se telesne ćelije okrenu sebi. Preostali toksični “otpad“ nastavlja da upozorova imuni sistem.

Mnogi od ovih autoimunih stanja su izazvani nezdravom ishranom: šećer, pšenica, pesticidi, gluten, teški metali i GMO proizvodi (genetski modifikovani organizmi) uzrokuju nadutost i eventualne pH promene.

Neki od blokatora kiseline, kao što su Pepcid, Nexium, Prilosec ili ishrana mogu podići pH više od 3, što zaustavlja oslobađanje pepsina. Ovaj blokator kiseline, pepsin, je neophodan za razlaganje proteina.

Neki od ovih proteina procure kroz propusni crevni zid i upozoravaju imuni sistem organizma. Imuni sistem ih detektuje kao stranog uljeza. Dakle, u ovom trenutku, naše telo brže razvija imunitet i dovodi do upale. Da li ste znali da su upale odbrambena reakcija tela i da su one kratkoročne? Ali, trebalo bi takođe da znate da one mogu da dovedu do dugoročnih hroničnih bolesti ako se ne leče pravilno.

Ovo su najčešće vrste autoimunih stanja:

Krv – leukemija, lupus, hemolitička stanja
Nervi – dijabetična i periferna neuropatija
Mišići – fibromijalgija, mišićna distrofija
Štitna žlezda – Hašimotov tiroiditis, Grejvs-Bazedovljeva bolest
Mozak – Multipla skleroza, autizam, Gijen-Bareov sindrom (uzrokovan vakcinom protiv gripa ili virusom)
Kosti – reumatioidni artritis, ankilozni spondilits, reumatska polimialgija
Pluća – Vegenerova granulomatoza, astma
Digestivni trakt/pankreas – Celijačna bolest, sindrom iritabilnih creva, Kronova bolest, ulcerativni kolitis, dijabetes
Koža – ekcemi, psorijaza, sklerodermija, vitiligo
Prema alopatskoj medicini, najčešći odgovor na ove bolesti je imunosupresija ili depresija našeg prirodnog imuniteta, pre nego pronalaženje uzroka. Uzmite lekove Humira i Prednison za primer. To je kontra inicijativa jer zvuči tako. Dakle, u ovakvoj situaciji, mi bismo radije ometali prirodnu reakciju našeg tela na stranog uljeza, nego pokušali da se usmerimo na tog uljeza. Dakle, verovatno bismo stavili zavoj na “problem“ i to bi izazvalo neželjene efekte, umesto da eliminišemo pravi problem.

Ali, ne morate biti zabrinuti, jer postoje potpuno prirodni načini i metode koje vam mogu pomoći da detoksikujete celo telo i ojačate vaš imuni sistem. To će vam pomoći da sprečite bilo kakvu bolest. Ovde je kompletno objašnjenje kako da detoksikujete sve organe u telu i ojačate svoj imuni sistem:

Ishrana

Trebalo bi da izbegavate konzumiranje prehrambenih proizvoda kao što su: pšenica, gluten, mlečni proizvodi, prerađena i pržena hrana, sve vrste GMO (genetski modifikovani organizmi) i da se fokusirate samo na organsku hranu. Vi možda znati da ove namirnice uopšte ne uzrokuju zapaljenja u svom neprerađenom i prirodnom stanju. Ali, zbog rafinisanja, pasterizovanja i genetske modifikacije, one su sada namirnice koje izazivaju bolesti. Dakle, definitivno bi trebalo da izbegavate šećer, aspartam, MSG, trans masti, hidrogenizovana ulja, kao uljane repice ili biljno ulje. Trebalo bi da izbegavate konzumiranje alkohola i kofeina u prevelikoj količini.

Trebalo bi da vodite dnevnik eliminacije hrane

Prethodno smo spomenuli šta treba da izbegavate. Ali, s druge strane, preporučljivo je da konzumirate zdrave masti, kao što su kokos, avokado, omega-3, masline ili orasi, i semena, i probiotici. Preporučljivo je za svaki dom da kupi Berkli filter ili obrnuti osmoza filter da ukloni toksine, metale i fluor iz vaše vode iz česme. Još jedna velika pomoć bi mogla da bude alkalna dijeta. Zbog toga što se ona odnosi na hranu koja ima nizak sadržaj natrijuma i visok nivo kalijuma.

Čišćenje jetre

Najbolji način da obavite kompletan postupak čišćenja jetre i izvučete sve toksine iz nje je korišćenje prirodnih sredstava za čišćenje kao što su: koren čička, koren maslačka, mlečni čkalj, cvekla, čičoka, kurkuma ili kurkumin, fermentisane namirnice i pakovanja ricinusovog ulja na stomaku. Funkcija jetre je takođe potpomognuta nekim vrstama čaja kao što su tulsi i maslačak. Još jedan “alat“ za detoksikaciju jetre i jačanje metabolizma je lugol jod.

Maslinovo ulje za čišćenje jetre

Preporučljivo je za svaku osobu na svetu da pije sok od šargarepe i da jede kisele zelene jabuke svaki dan, nedelju dana. To će omekšati žuči i sprečiti da se one izmeste tokom procesa detoksikacije. A takođe bi trebalo da probate sa maslinovim uljem i sokom od limuna i da napravite pakovanja ricinusovog ulja noću.

Čišćenje bubrega

Najbolje i najkorisnije biljke za čišćenje bubrega su: rastavić, cvetni čaj sa uva ursi kapsulama, đumbir, zlatica, vitamin B-6, kasna sremza i biljni glicerin. Ovi sastojci pomažu da se pročiste bubrezi. Takođe možemo reći da izuzetno korisni mogu biti i sledeći proizvodi: mlaka voda sa limunom, magnezijum, organski sok od brusnice, jabukovo sirće, Epsom slane kupke. Ali, treba imati u vidu da je potrebno kloniti se pesticida, jer oni mogu izazvati zastoj u radu bubrega!

Čišćenje debelog creva

Znate li šta je dobro za čišćenje debelog creva? Trebalo bi da nabavite indijski ogrozd, i da uzimate najmanje 2-3 BM dnevno. Klistir kafom je nezamenjiva stavka i to čisti i debelo crevo i jetru. Treba da pijete dosta destilovane ili vode bez fluorida, hranite se organski, kokos kefir, đumbir, beli luk, komorač, bentonit glina ili aktivni ugalj da vežu i uklone toksine, magnezijum i vitamin C.

Teški metali

Najbolji i najefikasniji helatori su aktivni ugalj i zeolit glina. Možemo reći da su korijander, hlorele i hrana bogata sumporom kao kupus, beli luk, luk i prokelj, takođe neverovatni prirodni helatori. Ili možete otići na profesionalnu IV helaciju. I definitivno treba da izbegavate nepotrebne vakcine koje sadrže teške metale. Verovatno znate da je živa daleko od sigurnog, jer je ona opasan neurotoksin i može da dovede do autoimunih stanja, poremećaja raspoloženja ili mentalne degradacije. Dakle, trebalo bi da posetite biološkog zubara koji je specijalizovan za bezbedno uklanjanje plombi od žive.

Paraziti

Najvažniji “alati“ u ovoj vrsti čišćenja su: pelin, crni orah, karanfilić, cimet, beli luk, kokosovo ulje, psilijum, bentonit glina i klistir kafom. Izuzetno je važno da nabavite organsku kafu, destilovanu vodu, potpuno sterilišete i ležite na desnoj strani bar 20 minuta.

Limfni sistem

Limfni sistem je zapravo kanalizacioni sistem tela, ali nažalaost nema pumpu kao srce. Dakle, da bi imali odgovarajuće limfno kretanje, treba da budete fizički aktivni, koliko god je to moguće, trebalo bi da šetate, radite jogu. Možemo reći da su duboko disanje, skakanje i suvo četkanje takođe odlične metode za tu svrhu. Druga opcija je limfna masaža, jer ona može ukloniti toksine iz tela kroz laganu masažu.

Koža

Svakodnevni kozmetički proizvodi, poput losiona, šminke, dezodoranasa ili parfema, su prepuni hemijskih sastojaka kao što su: parabeni, NHT ili drugi endokrini disruptori. Sve ove šetne hemikalije mogu dovesti do hormonske disregulacije, PCOS, endometrioze i fibroida. Ako želite da stimulišete vaš limfni sistem da eliminiše toksine, preporučujemo da koristite: infracrvene saune, znojenje, jogu, Epsom slane kupke i suvo četkanje. Da, treba da vežbate mnogo i da se znojite. Definitivno treba da izbegavate sintetičku higijenu i da pređete na organske proizvode. Mnogi medicinski stručnjaci ukazuju da vitamin D sprečava rak dojke i prostate.

Sve je na vama narode. Treba da brinete o svom zdravlju i životu. Ako želite da živite normalno, bez ikakvih zdravstvenih problema i bolsti – pobrinite se da redovno detoksikujete svoje organe tako da mogu da rade ispravno i bez ikavih problema. Ako ste uživali u ovom tekstu, podelite ga sa svojim prijateljim i porodicom. Hvala vam.

Webtribune.rs

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Baš je nauka napredovala, u nezdravu ishranu ufunjala je šećer i pšenicu belicu. Ajde što mi malo stariji nećemo da jedemo šećereno da bismo ozdravili, ali kako da deci oduzmemo taj slatki osećaj. Predlažem da od kada se rode, da im uskratimo taj otrov i sačuvamo ih od štetnih posledica………. A pšenicu, pustite one biblijske priče da je pšenica spasila Jevreja Josifa, faraona, pa i komplet poznatu okolinu Egipta. Treba saslušati savremenu nauku, pa se tih predrasuda osloboditi, pa se učlaniti u sektu Novaka Đokovića, koji kada mu je njegov Guru dao da pojede parče hleba, pa ga udario po stomaku, Novaka je stomak zaboleo. A Novaku moramo verovati, zato što je on uspeo da žrtvuje svoj veliki ugled srpskog pravoslavca za opšte dobro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *