ЕВО КАКО ДА НЕСТАНЕТЕ СА ФЕЈСБУКА без гашења налога!

EVO KAKO DA NESTANETE SA FEJSBUKA bez gašenja naloga!

16 marta 2015

facebook-screenPrvo morate da obrišete sve prijatelje sa Fejsbuka, a nakon toga da uradite nekoliko jednostavnih podešavanja koja se nalaze u nastavku.

Ukoliko koristite Fejsbuk, sigurno se i vama desilo da nekoga obrišete iz prijatelja jer vas njegovi postovi iritiraju, ili je naporan. Međutim, postoje i oni koji bi trajno obrisali profil na najpopularnijoj društvenoj mreži na svetu, ali ne mogu jer im je nalog povezan sa mnogim drugim servisima.

Ovaj problem možete rešiti uz pomoć nekoliko trikova. Evo kako da nestanete sa Fejsbuka, ali da vam profil i dalje bude aktivan.

Prvo morate da obrišete sve prijatelje na ovoj društvenoj mreži. Kada ste to uradili, onda u podešavanjima privatnosti možete da odaberete “friends only”,, a s obzirom da ih nemate, bićete virtuelno nevidljivi.

Privatna podešavanja

1. Ukoliko želite da sakrijete sve stare postove od javnosti, idite u Privacy Settings i kliknite na “limit past posts”.

2. Promenite “who can look you up using the email address you provided” u “friends of friends”.

3. U podešavanju “who can look you up using the email address you provided” i “who can look you up using the phone number you provided“ stavite “friends”.

4. Isključite mogućnost da internet pretraživači mogu da pronađu vaš “timeline”.

Timeline i tagovanje

1. U opciji Who can post on your timeline?“ stavite “only me” (samo ja), naravno.

2. Promenite “who can see posts you’ve been tagged in on your timeline” i “who can see what others put on your timeline?” u “only me” (samo ja).

Nakon što ste uradili pomenute stvari postali ste nevidljivi na Fejsbuku. Postoji nekoliko ključnih stvari zbog kojih je bolje uraditi ovo, umesto gašenja naloga.

Neki od njih su:

1. I dalje ćete moći da koristite Fejsbuk.

2. Moći ćete da pronađete sve članke i priče, kao i statuse ukoliko to želite. Možete čak i da lajkujete sve što poželite.

(24sata.rs, preuzeto sa Večernjih novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *