Ево како да спречите љуштење коже после летовања!

Ево како да спречите љуштење коже после летовања!

11 августа 2017

Надамо се да вам не треба ни говорити да би најбоље било избегавати директно излагање сунчевим зрацима између 10 и 16 сати, као и да вам је обавезно потребна крема за сунчање с високим заштитним фактором. Тен ће доћи постепено, а требало би и напокон схватити да је здравље коже ипак важније од тамније пути.

Крему за сунчање нанесите пре изласка из куће, али понесите је и са собом на плажу. Иако на многима од њих пише да су водоотпорне, ако не желите да ризикујете опекотине, нанесите је поново након сваког изласка из мора, поготово ако сте се купали дуже од 20 минута.

Такође, ако имате туш у близини, најбоље би било након изласка из мора испрати са себе со, јер ће она у комбинацији са сунчевим зрацима додатно оштетити вашу кожу.

Када дођете кући, истуширајте се купком, а након туширања обавезно се намажите лосионом за тело или неким негујућим уљем. Вашој кожи је преко лета потребна додатна хидратација јер на плажи губи течност, а уколико је негујете ли редовно биће мање изиритирана и, на крају крајева, неће се љуштити.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u