Ево како да вам зелена салата, млади лук и першун остану свежи и до 7 дана!

Ево како да вам зелена салата, млади лук и першун остану свежи и до 7 дана!

13 маја 2017

Недељом обично идемо на пијацу и купимо све што нам је потребно. А најбоље је да поврће овако сачувате до краја недеље.

Ради се о врло једноставним триковима. Све што морате да урадите на пример с першуном, је да га ставите у чашу с водом, као што би ставили цвеће у вазу.

Свеже зачинско биље мекане структуре, попут першуна или естрогена, увек чувајте у фрижидеру у чаши у коју сте ставили воде у висини два и по центиметра. На тај начин ће трајати дуже, јер неће тако брзо увенути. На исти начин неки чувају и млади лук – ставе воде тек толико да су остаци корена под водом.

Дрвенасто зачинско биље попут рузмарина или тимијана чувају се на другачији начин. Њих треба замотати у навлажен лист папирнатог убруса, ставити тако у врећицу и затворити.

Како спасити вишак свежег зачинског биља?

У случају да имате превише свежих зачина и знате да ће вам пропасти, једноставно га ставите у дубоко замрзавање, и то на следећи начин. Уситните га, ставите у посудицу за прављење коцкица леда и на то сипајте воду. Када вам одређени зачин затреба, извадите коцкицу, две и убаците у лонац.

Вишак зачина можете сачувати и на начин да га исецкате, ставите у теглу и прелијете маслиновим или неким другим уљем. Касније по потреби стављајте у јела.

И трик за чување зелене салате

Оперите салату лист по лист, затим је добро посушите убрусима и затворите у херметичку посуду. Салата ће трајати два пута дуже. Листови се неће тако брзо смежурати и биће фино хрскава, преноси Даилy Маил.

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u