ЕВО КАКО је Ђинђић са Караџићем пекао вола на Палама (ВИДЕО)

EVO KAKO je Đinđić sa Karadžićem pekao vola na Palama (VIDEO)

9 marta 2018

Zoran Đinđić rođen je u Bosanskom Šamcu, na samoj granici Hrvatske i Bosne. Iako rođen u vreme velike socijalističke izgradnje, govorio je – rodio sam se dovoljno kasno da ne potpadnem pod iluziju titoizma. Nakon Šamca, njegova porodica se seli u Travnik, gde će Zoran Đinđić završiti dva razreda gimnazije.

Nakon toga, odlazi u Beograd, pa inostranstvo, i, u suštini, Bosnom se nije bavio sve do devedesetih godina, kada sama Bosna postaje glavna politička tema.

Dok je besneo rat, Đinđić od Dragoljuba Mićunovića preuzima rukovođenje Demokratskom strankom. U tom periodu dolazi do, za mnoge iznenađujućeg, Đinđićevog zaokreta prema rukovodstvu Republike Srpske, odnosno Radovanu Karadžiću. I to je ona već sada čuvena epizoda o „volu na Palama“.

Kasnije će, kao premijer posetiti Sarajevo i Banjaluku, a dominantne teme bile su ratni zločini, izvinjenja, međunarodni sudovi, ali i veze sa Republikom Srpskom.

U specijalnoj emisiji „Đinđić i Bosna“ pogledajte kakav je bio odnos Zorana Đinđića prema Bosni osamdesetih, devedesetih, a kakav u vreme njegove najveće političke snage, kako danas Beograd, Sarajevo, Banjaluka gledaju na Zorana Đinđića…

Za Oko magazin govore: Ivan Vujačić, univerzitetski profesor i član DS-a od osnivanja, jedan od osnivača Demokratske stranke Gojko Đogo, profesor sarajevskog univerziteta Zdravko Grebo, nekadašnji šef diplomatije BiH Zlatko Lagumdžija, bosanski franjevac Marko Oršolić, istoričar Čedomir Antić, kao i Đinđićevi drugovi iz gimnazije u Travniku.

Autor emisije je Stevan Kostić.

RTS

KOMENTARI



2 komentara

  1. evangelist says:

    Peko, peko i ne do peko. Taj je koristio sve političke prljavštine za svoje neke ciljeve i opravdavao sva sredstva. Od njega i ds su naučili sns kako se broje glasovi na izborima. Najčasnije što je mogao jeste da dopusti da ga javno likvidiraju, zato i jeste u počasnoj aleji, aleluja.

  2. Milutin says:

    VELEIZDAJNIK SRBA I SRBIJE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *