Ево како је Варуфакис „увалио“ средњи прст Немцима (ВИДЕО)

Evo kako je Varufakis „uvalio“ srednji prst Nemcima (VIDEO)

16 marta 2015

grcki-ministar-finansija-_janis1_fU nemačkoj javnosti se podigla velika prašina zbog otkrića snimka grčkog ministra finansija iz 2013. godine u kom on pokazuje srednji prst Nemačkoj.

Janis Varufakis se u nedelju uveče gostujući u emisiji na prvom programu nemačkog javnog servisa suočio sa snimkom napravljenim na predavanju u Zagrebu.

– Grčka je u januaru 2010. godine trebalo da objavi da nije u stanju da ispuni svoje obaveze u evrima, kako je učinila Argentina. Zato Nemačkoj treba pokazati srednji prst i reći da sami treba da rešavaju problem, rekao je tada Varufakis.

Ipak, u programu nemačke televizije je rekao da je snimak lažan.

– Taj prst nikada nisam pokazao. Prst je montiran, to vam kažem bez ikakve sumnje. Verujte mi, naveo je Varufakis.

Nemački mediji su potom zatražili mišljenje eksperata za video montažu koji su jednoglasno naveli da nije bilo intervencija i da je snimak autentičan.

Tabloid „Bild“ je na naslovnoj strani današnjeg izdanja pitao da li je Varufakis slagao milione Nemaca, a nedavno je isti dnevnik pozvao Nemce da kažu “ne“ davanju njihovog novca “lenjim Grcima“.

Možda je ovakav potez Varufakisa jedan od razloga za otvoreno negativan stav koji ministar finansija Nemačke Volfgang Šojble ima prema Grčkoj.

Varufakis pokazuje „srednjak“ Nemcima na 01′ 59“:

(B92)

KOMENTARIJedan komentar

  1. rale says:

    Svaka čast angelica to voli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *